Dünya 28 dakika boyunca 'ölüydü'... Hayata döndüğünde söyledikleri tüyler ürpertti

28 dakika boyunca 'ölüydü'... Hayata döndüğünde söyledikleri tüyler ürpertti

Paylaş
28 dakika boyunca 'ölüydü'... Hayata döndüğünde söyledikleri tüyler ürpertti

Basketbol maçı sırasında kalp krizi geçirerek 28 dakika boyunca 'ölü olan' fitness eğitmeni, hayata döndükten sonra yaşadığı olağanüstü deneyim hakkında konuştu. 57 yaşındaki fitness eğitmeninin sözleri duyanların kanını dondurdu.

Posta.com.tr | 57 yaşındaki fitness eğitmeni Phill Zdybel, kasıma ayında katıldığı bir basket maçı sırasında  koroner arter anevrizması geçirerek kalbi durdu. O sırada oğlu Joshua, sağlık görevlilierini bulmaya çalışırken o gün izinde olan bir hemşire Phill'e CPR yapmaya başladı. Çevredekiler ise bir defibrilatör bularak yardımcı olmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Phill ardından hastaneye kaldırıldı ve birkaç gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Uyandığında ise tam 28 dakika boyunca 'ölü olarak kaldığını' öğrendi. İşin tuhaf yanı Phill, bu süreci hatırlıyordu. 

HEPSİNİ HATIRLIYORDU

Deneyimini 'beden dışı' olarak niteleyen Phill, basket sahasında yerde yatarken vücuduna tepeden baktığını söyledi. 

"Vücudumun dışına çıktığımı söyleyebilirim" diyen Phil, bu kadar çok insanın ona yardımcı olduğu için minnettar olduğunu dile getirdi. Zindeliğinin hayatta kalmasının anahtarı olduğunu söyleyen Phil, şunları açıkladı:

Endişelendiğimiz küçük şeyler için meğer hiç endişelenmeye değmezmiş. Kimsenin size hiçbir şey yapamayacağını söylemesine izin vermeyin.

Geelong Hastanesi'ne kaldırılan Phill'e stent takıldı ve bir hafta sonra taburcu edildi. Phill şimdi, onu hayata döndüren defibrilatörlerden her tesiste bulunması için farkındalık yaratmaya çalışıyor. 

Haberin Devamı