Dünya 5 soruda tarihin en ses getiren ölümü! Prenses Diana'nın öldüğü kaza nasıl ve neden gerçekleşti?

5 soruda tarihin en ses getiren ölümü! Prenses Diana'nın öldüğü kaza nasıl ve neden gerçekleşti?

Paylaş
5 soruda tarihin en ses getiren ölümü! Prenses Diana'nın öldüğü kaza nasıl ve neden gerçekleşti?

Takvimler 31 Ağustos 1997'yi gösterirken, dünya Fransa'nın başkenti Paris'ten gelen bir haberle sarsıldı. Milyonların sevgilisi 'halkın prensesi' Diana, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Diana’nın ölümüyle ilgili ise pek çok komplo teorisi ortaya çıktı.

36 yaşındaki Diana geleceğin kralı Charles'tan boşanalı 5 yıl olmuştu aslında ama ne kamuoyunun kendisine yönelik sevgisi azalmıştı ne de medyanın ilgisi... Nitekim kazaya da bu sonu gelmeyen ilginin sebep olduğu söyleniyordu. Haberlere göre Diana ve yeni sevgilisi Mısırlı iş insanı Dodi Fayed, kaza sırasında paparazzilerden kaçıyordu.

Haberin Devamı

Kazanın üzerinden 26 yıl geçti ama Diana'nın ölümüyle ilgili tartışmalar bir türlü bitmedi. O gece yaşananlara dair iddialar, teoriler ve komplo teorileri gündemden hiç düşmedi.

Son olarak Netflix'in en prestijli dizileri arasında sayılan The Crown'un final sezonunun ilk dört bölümünde Diana'nın son günlerine ve ölümüne odaklanılması, tartışmaları ve soru işaretlerini yeniden gündeme taşıdı. Bunda dizinin kazayla ilgili ayrıntıları muğlak bırakmasının etkisi de büyük. The Crown, Diana'nın son saatlerine ve ölümünden sonrasına odaklanırken "Orada ne oldu?" sorusunu yanıtsız bırakıyor.

Peki Diana'nın ölümüyle ilgili neler biliyoruz? Otopsi raporları, görgü tanıkları, araştırmacılar ve diğer kaynaklar ne diyor? 5 soruda mercek altına aldık…

Haberin Devamı

1) 30 AĞUSTOS GÜNÜ NELER YAŞANDI?

ITV'de yayınlanan Diana, Our Mother: Her Life and Legacy isimli belgesele göre, o sırada henüz 15 yaşında olan Prens William ve 12 yaşında olan Prens Harry, anneleriyle kazadan birkaç saat önce konuştu.

Kardeşler annelerini kaybettikleri sırada İskoçya'da Balmoral Kalesi'nde babaları, babaanneleri ve dedeleriyle birlikte tatildeydi. Diana çocuklarıyla konuşmak için kaleyi aramıştı. Harry, o konuşmayla ilgili olarak belgeselde şu ifadeleri kullanıyordu:

"Anneme ne dediğimi tam olarak hatırlamıyorum. Tek hatırladığım şey, konuşmanın kısalığı nedeniyle hayatımın geri kalanında pişmanlık hissetmiş olmam. Annemle son kez konuştuğumu bilseydim, ona başka şeyler söylerdim. Annemin o gece hayattan koparılacağına dair en ufak bir ipucu olsaydı elimde, o konuşma çok farklı şekillenebilirdi." 

Mashable haberinin devamı için tıklayın