Dünya 8 yaşındaki kız 1975'te kayıplara karışmıştı... Papaz her şeyi itiraf etti

8 yaşındaki kız 1975'te kayıplara karışmıştı... Papaz her şeyi itiraf etti

Paylaş
8 yaşındaki kız 1975'te kayıplara karışmıştı... Papaz her şeyi itiraf etti

1975 yılında kayıplara karışan 8 yaşındaki Gretchen Harrington, günlerce aranmış ancak bir sonuca varılamamıştı. Olayın üzerinden geçen onlarca yılın ardından bir papazın itirafı kan dondurdu.

15 Ağustos 1975 yılında Pennsylvania'da yaşayan 8 yaşındaki Gretchen Harrington düzenli olarak İncil kampına gidiyordu. O gün Gretchen'ın ailesinin de tanıdığı papaz David Zandstra dehşetin sorumlusuydu. 

Haberin Devamı

Delaware İlçe Bölge Savcılığına göre, şimdi 83 yaşında olan David Zandstra, arabasını kampa giden Gretchen'ın önünde durdurdu ve küçük kıza bir gezinti teklif etti. Küçük kızı ıssız bir alana götüren Zendstra, burada kıyafetlerini çıkarmasını söyledi. Küçük kız direnince öldürene kadar dövdü.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ KİLİSEYE DÖNDÜ

Cani papazın cinayetin ardından hiçbir şey olmamış gibi arabasıyla kiliseye geri döndüğü belirtildi. Cinayetin üzerinden geçen onlarca yılın ardından Zandstra korkunç cinayeti itiraf etti. 

Delco Bölge Savcısı Jack Stollsteimer tarafından yapılan açıklamada "David Zandstra bir canavar. O her anne babanın en kötü kâbusu" dedi ve şunları ekledi:

Tanıdığı ve ona güvenen 8 yaşındaki bu zavallı kızı öldürdü. Ardından hem cenazesine katıldı hem de yıllarca ailenin dostu gibi davranmaya devam etti. 

Gretchen'ın kaybolmasından haftalar sonra iskeletinin kalıntıları evinden 11 kilometre uzaklıktaki parkta bulundu. 

Haberin Devamı

KIZININ ARKADAŞINI DA TACİZ ETMİŞ

Ocak ayında cani papazın kızının yakın arkadaşıyla görüşen müfettişler, kadının da 10 yaşındayken Zandstra tarafından taciz edildiğini söyledi. 

Papazı cinsel taciz iddialarıyla sorgulayan dedektifler Gretchen'ın başına gelenleri de bu şekilde öğrendi. Papaz her şeyi sorguda itiraf etti. 

Şu anda Gürcistan'da yaşayan Zandstra, cinayet, reşit olmayan çocuğu kaçırma ve bir suç aleti bulundurmakla suçlanıyor.

Gretchen'ın ailesi basın açıklamasında şunları söyledi:

Adalete bir adım daha yaklaşırken hissettiğimiz duyguları ifade etmek zor. 15 Ağustos 1975 Cuma günü kiliseye giderken aniden bizden alındığında Gretchen sadece 8 yaşındaydı. Gretchen ile tanışırsanız, anında onun arkadaşı olurdunuz. Herkese nezaket gösterdi ve tatlı ve nazikti.