Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye açıklaması! Gündem Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye açıklaması! Gündem Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği

Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Türkiye açıklaması! Gündem Finlandiya ve  İsveç'in NATO üyeliği

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Blinken, "Çavuşoğlu ile görüştüm fikir birliğine varacağımıza inanıyorum" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ve Türkiye'nin itirazları hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili "NATO'nun genişlemesine karşı değiliz ama teröre destek verilmesini kabul edemeyiz" demişti. Bu açıklamaların ardından Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme fırsatı bulduğunu belirtti. Blinken, "Dışişleri bakanıyla (Mevlüt Çavuşoğlu) ya da NATO oturumlarında yaptığımız özel konuşmayı açığa vurmak istemiyorum, ancak şu kadarını söyleyebilirim, Neredeyse her kesimden çok güçlü bir desteğin (İsveç, Finlandiya için) katıldığını duydum" açıklamasında bulundu.

Anthony Blinken, "Türkiye, Finlandiya ve İsveç konusunda devam eden bir görüşme var. Sonuç şu ki, NATO’ya üyelik süreci söz konusu olduğunda, fikir birliğine varacağımızdan eminim" dedi.

Haberin Devamı

Blinken ayrıca, "Putin'in saldırganlığı ve ortaya çıkan diğer tehditler karşısında, ittifakın güvenliğini nasıl sürdüreceğini ve güçlendireceğini ortaya koyan yeni bir stratejik konsept yayınlayarak, NATO'nun doğusundaki duruşumuzu güçlendirmeye yönelik çabalarımıza devam edeceğiz" dedi.