Dünya ABD tarihinde bir ilk olacak! İdamını bekliyor

ABD tarihinde bir ilk olacak! İdamını bekliyor

Paylaş
ABD tarihinde bir ilk olacak! İdamını bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde idamını bekleyen Amber McLaughlin, infaz gerçekleşirse ülke tarihine geçecek. Kız arkadaşını vahşice öldüren McLaughlin'in idam edilmemesi için imza kampanyası başlatıldı.

Posta.com.tr | McLaughlin, 2003 yılında eski kız arkadaşı Beverly Guenther'ı istismar edip ardından bıçaklayarak öldürmüştü. Cesedi daha sonra Mississippi nehrinin yakınında bulunmuştu.

Haberin Devamı

POLİS EŞLİK EDİYORDU

Kurbanın komşusu, Guenther'ın öldürülmeden önce eski sevgilisinden korktuğunu söylediğini aktardı. Bu nedenle polis memurları Guenther'a bir hafta boyunca evden işe giderken eşlik etmişti. Guenther daha fazla polis gözetimi istemediğinde, Amber McLaughlin harekete geçti. McLaughlin, eski kız arkadaşını kaçırdı ve korkunç şekilde öldürdü.

Yakalanan McLaughlin cinayetten hüküm giydi. Ancak jüri, ölüm cezası mı yoksa müebbet mi karar veremedi. McLaughlin'in zor bir çocukluk geçirmesi ve psikolojik sorunlarının olması nedeniyle ölüm cezası alması istenmiyor.

VAFTİZ OLMAK İSTİYOR

McLaughlin'in şimdi ruhani bir danışmanla görüştüğü açıklandı. Önümüzdeki günlerde ise vaftiz olması planlanıyor. Missouri Valisi Mike Parson'dan af isteyen McLaughlin'in 3 Ocak'ta idam edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

ABD TARİHİNDE İLK OLACAK

İdamı durdurmak için imza toplandığı belirtildi. Scott olarak da bilinen Amber McLaughlin, ABD tarihinde idam edilecek ilk trans kadın olacak.