Dünya 1987'de işlenen cinayet sonunda çözüldü: İdam edilebilir

1987'de işlenen cinayet sonunda çözüldü: İdam edilebilir

Paylaş
1987'de işlenen cinayet sonunda çözüldü: İdam edilebilir

1987 yılının ağustos ayında Judith Ann Jarvis adlı kadın polisi arayarak eşiyle kavga ettiğini ve eşinin ona bir şeyler fırlattığını söyledi. Polisler eve girdiğindeyse kadının kocasını başından vurulmuş halde ölü buldular. Jarvis, bunun bir intihar olduğunu öne sürse de gerçek yıllar sonra ortaya çıktı.

Posta.com.tr | Ağustos 1987'de ABD'nin Pensivanya eyaletinde yaşanan aile içi şiddet olayındaki gerçekler yıllar sonra ortaya çıktı. Perry'de yaşayan Judith Ann Jarvis ve kocası Carl Jarvis, şiddetli bir kavgaya tutuşmuştu. Bu kavganın sonu kanlı bitecekti. 

Haberin Devamı

Polislerin aile içi şiddet vakası ihbarı aldıklarında, telefonun diğer ucundaki kişi Judith Ann Jarvis'ti. Judith Ann, polisleri arayarak eşiyle kavga ettiğini, eşinin ona bir şeyler fırlattığını ve evdeki eşyaları kırdığını söyledi. 

İhbar üzerine eve gelen polis, Judith Jarvis'i evin bahçesinde gördü. Judith, polisi aradıktan sonra eve bir daha girmediğini söyledi. Polisler eve girmeden önce Judith'in kocası Carl ile iletişime girmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Ardından eve giren polis, Carl'ı çıplak halde, başından iki kez vurulmuş bir şekilde yatak odasında ölü buldu. 

İNTİHAR MI, CİNAYET Mİ?

Cesedin yanında 22 kalibrelik bir silah vardı. Otopsi raporları, Carl'ın yakın mesafeden silahla vurulma sonucu öldüğü doğruladı. Ancak kendi kendini vuramamıştı. Carl, biri tarafından vurulmuştu. 

Haberin Devamı

Polis, tartışma sırasında evde sadece karı ve kocanın olduğunu söyledi. Judith Jarvis'in pijamalarında kan vardı. Ancak kadın, bir kaz tarafından ısırıldığını ve kendi kanı olduğunu söyledi. Pijamalar, yıllardır kanıt olarak saklanıyordu.

Carl Jarvis'in ölümünün üzerinden geçen 30 yılın ardından Ekim 2020'de dedektifler davayı yeniden incelemeye aldı. Judith'in pijamasındaki kan ile Carl'ın saçından alınan DNA örneği karşılaştırıldı. 

Bölge Savcısı Lauren Eichelberger "Bu yeni teknoloji 35 yıllık davanın sonuçlanmasını sağladı" diyor. 

İNKAR ETTİ

Davayı inceleyen uzman, eski kayıtlar ve kanıtları yeniden inceleyerek Carl Jarvis’in intihar etmediğini onayladı. 
Ocak 2021'de gözaltına alınan Judith Jarvis, pijamasındaki kan izlerinin kocasına ait olmadığını, kendi kanı olduğunu yineledi. Nefsi müdafaa olarak bile kendi kocasını vurmadığını söyleyen Judith, polisler eve geldiğinde kocasının ölmüş olduğunu bilmediğini söyledi. 

İDAMI İSTENECEK

Şimdi 76 yaşında olan Judith Ann Jarvis, kocasını öldürme suçundan tutuklandı. Kafeleti reddedilen Judith, Cumberland Hapishanesi'nde tutuluyor. Davada Judith için idam cezası istenecek.