Dünya ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'dan Türkiye mesajı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'dan Türkiye mesajı

Paylaş
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'dan Türkiye mesajı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen Hatay merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremle ilgili ABD'nin desteğinin devam edeceğini söyledi. BM Genel Sekreteri Guterres ise ihtiyaç duyulması halinde ek destek sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından destek mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

'ABD TAM DESTEĞİNİ VERECEK'

Sullivan, yaşanan depremlerle ilgili endişe duyduklarını belirterek, "Türkiye ve Suriye'de zaten harap olmuş bölgeleri etkileyen deprem haberlerinden derin endişe duyuyoruz. ABD tam desteğini vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

'EK DESTEĞE HAZIRIZ'

Öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Guterres, Suriye'de de hissedilen ve büyük paniğe neden olan depremin ardından, "Duygu ve düşüncelerim, bölgede bu akşam meydana gelen yeni depremlerle karşı karşıya kalan Türk ve Suriye halkıyla. Bölgedeki BM ekipleri durumu değerlendiriyor. İhtiyaç duyulması halinde ek destek sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı