Dünya ABD'de beş genç kadının kahreden sonu... Ehliyetini yeni almış

ABD'de beş genç kadının kahreden sonu... Ehliyetini yeni almış

Paylaş
ABD'de beş genç kadının kahreden sonu... Ehliyetini yeni almış

ABD'nin Minnesota eyaletinde 5 genç kadın, ertesi gün gerçekleşecek olan düğün öncesinde hazırlık yapıyordu. Ancak kırmızı ışıkta geçen bir sürücü genç kadınların ölümüne neden oldu.

Posta.com.tr | Minnesota'da arkadaşlarının düğünü öncesine kına yakmak için alışveriş yapan beş genç kadının kahreden sonu ülke basınında geniş yer buldu. 17 yaşındaki Sabirin Ali, 20 yaşındaki Sahra Gesaade, 20 yaşındaki Selma Abdikadir, 19 yaşındaki Sagal Hersi ve 19 yaşındaki Siham Adam, arkadaşlarının kına gecesi sonrasında Karmel Alışveriş Merkezi'ne gitmişlerdi. Genç kadınların üçü kuzen, biri uzak akraba ve biri arkadaşlarıydı. 

Haberin Devamı

Sabirin Ali, Edina Lisesi'nden yeni mezun olmuştu ve tıp okumak için Minnesota Üniversitesi'ne gitmeyi planlıyordu. Sahra, üniversite üçüncü sınıf öğrencisiydi. Selma Normandale Community College'da ikinci sınıf öğrencisiydi. Siham ve Hersi de öğrenciydi. 

'PARLAK GELECEKLERİ VARDI'

Bloomington'daki Dar Al-Farooq İslam Merkezi'nin müdürü Halit Ömer, beş genç kadının uzun yıllar toplulukta gönüllü olarak çalıştığını ifade ederek "Onlar topluluğumuzun incileri. Büyük bir boşluk bırakıyorlar. Beşinin de parlak gelecekleri vardı" dedi. 

Ömer, Ali ve annesinin caminin koruyucuları olarak hareket ettiğini söyledi. Selma da orada gönüllü olarak çalışıp çocuklara Arapça okuma ve yazmayı öğretiyordu. 

Kahreden cuma akşamında ise genç kadınlar düğün öncesinde son dakika alışverişi yapıyordu. Genç kadınlar, arkadaşlarının düğünü öncesinde kına yakıyordu. 

Haberin Devamı

O sırada Lake Street'te polisler hızla giden bir araç gördü. Polis hız sınırını geçtiği fark edilen aracı kenara çekmeye çalıştı. Ancak araç bu sırada yoldan çıktı ve kırmızı ışıkta geçerek genç kadınları taşıyan arabaya çarptı. Beş kadın da olay yerinde hayatını kaybetti. Kurbanların aileleri, cenaze masrafları için kampanya başlattı ve 175 bin dolardan fazla para topladı. 

EYALET TEMSİLCİSİNİN OĞLU ÇIKTI

Kazaya neden olan sürücünün adı polis tarafından açıklanmasa da Star Tribune'dan iki kaynağa göre fail 27 yaşındaki Derrick John Thompson. Kayıtlara göre fail, eski eyalet Temsilcisi John Thompson'ın oğlu. Çarpışma sırada yaralanan zanlı yaya olarak bölgedeki bir dükkana kaçtı. Çevredekiler polisi arayarak şüphelinin tutuklanmasını sağladı. 

EHLİYETİNİ DAHA YENİ ALMIŞ

Eyalet mahkemesi ve Kamu Güvenliği Departmanı kayıtlarına göre, Thompson daha önce ehliyeti iptal edilmiş ve askıya almış halde araç kullanmaktan suçlu bulunmuştu. Ehliyeti Mart 2023'te iade edilmişti. Kaza yaptığı sırada ehliyetini aktif olarak kullanıyordu.