Dünya AB'den kritik Afganistan açıklaması

AB'den kritik Afganistan açıklaması

Paylaş
AB'den kritik Afganistan açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Afganistan yaşanan son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Michel yaptığı açıklamada, "Çok güçlü bir mesaj vermeliyiz Taliban'a. Sadece operasyonel anlamda irtibatımız var, güvenli bir tahliye olabilmesi için irtibat halindeyiz. Taliban'ı tanıma şu anda masada değil" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'in açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

Bölgede en çok yardıma muhtaç olanlar kadın ve çocuklar. Şunu unutmamalıyız biz şu an bir geçiş aşamasındayız. Şunu küçümsememeliyiz. Afganistan yoksul bir ülke ve desteğe ihtiyacı var.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel'ın açıklamaları şöyle:

Çok güçlü bir mesaj vermeliyiz Taliban'a. Sadece operasyonel anlamda irtibatımız var, güvenli bir tahliye olabilmesi için irtibat halindeyiz. Taliban'ı tanıma şu anda masada değil. G-7 toplantısında birden fazla lider endişelerini dile getirdi, tahliye süreci ile ilgili. Herkes fikirlerini söyledi yakın irtibat halindeyiz. Tahliye sürecini uzatmak için, tabii ki burada ABD Başkanı adına konuşmam ama bu konuyu tartıştık. 31 Ağustos sonrasında ne olursa olsun güvenli geçişin garantisi verilmelidir. Bölgedeki komşu ülkelerle irtibat halindeyiz. Şu anda Kabil'deki durumda gelecekte nasıl böyle bir garantiyi sağlayabiliriz diye güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Havalimanı her zaman altyapı için çok önemlidir.

Haberin Devamı