Dünya ABD'li seri dolandırıcı, hukuk şirketi açtı

ABD'li seri dolandırıcı, hukuk şirketi açtı

Paylaş
ABD'li seri dolandırıcı, hukuk şirketi açtı

Floridalı Michael Nelson'ın kurduğu hukuk danışmanlığı ve muhasede şirketi, hakkındaki gerçek ortaya çıktıktan sonra kapatıldı. Zira Nelson, seri bir dolandırıcı olarak nam salmıştı.

Posta.com.tr | Hayatının son 25 yılını, üç ayrı eyalette hüküm giyerek geçiren ve 17 yıldan fazla hapis yapan Michael Nelson, Floridalı azılı bir dolandırıcı olarak biliniyor. Aslında 51 yaşında olan Nelson, telefon dolandırıcılığı, bilgisayar dolandırıcılığı ve kimlik hırsızlığından suçlandı.

Haberin Devamı

Nelson bununla da kalmadı. 2009 yılında Stratford Kariyer Enstitüsü'nden psikoloji ve sosyal hizmet alanında yüksek lisans sertifikası aldığını öne sürdü.

Nelson, muhasebe ve hukuk şirketi kurmaya karar verdiğinde bir websitesi de açması gerekti. Nelson, şirketi için ekim ayında Bicalho-Nelson adlı bir site kurdu. Sitedeki biyografisine ise şirkete 'ortak' olduğunu ve 30 yılı aşkın süredir üst düzey yöneticilik ve arabuluculuk deneyimine sahip olduğunu yazdı. Ancak bu iş deneyimlerini kazandığını iddia ettiği sürelerin neredeyse tamamında ya hapisteydi ya da federal gözaltındaydı.

Nelson'ın açtığı sözde hukuk firmasının web sitesi, kullanıcıların hizmet sağlayıcılara göz atmasına ve derecelendirmesine izin veren bir çevrimiçi uygulamaya kayıt olduğunda Nelson'ın sabıka kaydı kontrolünden geçtiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FOYASI ORTAYA ÇIKTI

New York Post'un haberine göre, Floridalı seri dolandırıcının sabıkasının ortaya çıkmasının ardından sözde hukuk firmasının sitesinin kaldırıldığı belirtildi. Dolandırıcının kurduğu firmayla herhangi birini dolandırıp dolandırmadığı henüz net değil.