Dünya Adeta Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü... Facianın kilit isminin akrabasını canlandırmıştı

Adeta Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü... Facianın kilit isminin akrabasını canlandırmıştı

Paylaş
Adeta Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü... Facianın kilit isminin akrabasını canlandırmıştı

Titanik enkazını görmeye giden Titan denizaltısının okyanusun altında inflak etmesi ve 5 kişinin ölmesi, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Ölen kişiler arasındaki Titan kaptanı Stockton Rush karısının Titanik'le olan bağlantısı dikkatleri çekmişti. Daha günler önce gündeme gelen ve James Cameron'ın Titanic filminde Rush'ın karısının akrabasını canlandıran aktörün ölümü ise bir kez daha şaşkınlık yarattı.

Derleyen: Mine Bozkurt | 1912'de 'Bu gemiyi kimse batıramaz' sloganıyla okyanusa açılan ve trajik bir kaza sonucu 1500 kişinin ölümüne neden olan Titanik gemisi, 111 yıl sonra yeni bir trajediye neden oldu. Titanik batığına turistik dalış yapan 'Titan' adlı 5 kişilik denizaltı, Atlas Okyanusu'nda inflak etti. Denizaltının içindeki 4 yolcu ve kaptanın hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman’ın olduğu açıklanmıştı.

TİTANİK YOLCULARININ TORUNU ÇIKTI

Wendy Rush'ın 1912'de batan Titanik gemisinin birinci sınıf yolcularından ikisinin torunuydu. New York Times'ın ele geçirdiği arşiv kayıtlarında Wendy Rush'ın ünlü Macy's mağazalarının kurucu ortağı olan Isidor Straus ve Ida Straus'un torununun torunu olduğu ortaya çıktı. Straus'lar Titanik gemisinde birinci sınıfta yolculuk edip faciaya kurban gitmişti. Kayıtlara göre Strause'lar birbirlerine olan bağlılıklarıyla biliniyordu.

Haberin Devamı

Wendy Rush

Titanik buzdağına çarptıktan sonra önce kadınlar ve çocukların filikalara bindirildiği sırada Ida Straus, kurtarılmayı reddediyor. Times'a göre Ida Straus, kurtarılmak yerine 40 yıllık  kocasıyla birlikte gemide kalmaya karar veriyor.

Isidor Straus ve Ida Straus

Çift son olarak Titanik buzlu okyanus sularına gömülürken, güvertede birbirlerine sarılmış halde görülüyor. Isidor'un cesedi Titanik battıktan haftalar sonra denizde bulundu, ancak karısının cesedi asla bulunamadı.

FİLMDE İŞLENDİ

Straus'ların birbirine olay aşkı ve bağlılığı, James Cameron'ın 1999 yapımı Titanic filminde de işlenmişti. Ölen çiftin isimlerinin de geçtiği film sahnesinde, çiftin birine sarılarak Titanic'in batmasını bekledikleri an tasvir edilmişti. 

Titan faciasından kısa süre sonra ortaya çıkan bu detay, birçok kişiyi hayrete uğrattı. Wendy Rush'ın Titanik batığında hem aile büyüklerini hem de eşini kaybetmesi birçok sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekti ve olayı 'bir lanet' olarak yorumlamasına neden oldu. 

Lew Palter, Isidor Straus rolünde

SON DAKİKA KODUYLA DUYURDULAR

Kısa bir süre önce gelen haber ise daha da şaşkınlık vericiydi. Titanic filminde Wendy Rush'ın büyükbabası Isidor'u canlandıran aktör hayatını kaybetti. 21 Mayıs'ta öldüğü ortaya çıkan Lew Palter'ın vefat haberi, dünya basınında 'son dakika' koduyla verildi. 94 yaşında olan ve akciğer kanserinden öldüğü açıklanan Palter, California Üniversitesi'nde öğretmenlik yapıyordu. 

Haberin Devamı

1971 yılında okulda çalışmaya başlayan Palter, 2013 yılında emekli olana kadar binlerce başarılı öğrenciye ders verdi. Okul, 30 Mayıs'ta Palter'ın ölümünü doğruladı 

Titan faciasından önce hayatını kaybeden Lew Palter'ın öldükten sonra 'ünlenmesi' trajedinin çok daha başka bir boyutu.