Dünya Hayrete düşüren detay! Titan'ın kaptanının karısının Titanik bağlantısı

Hayrete düşüren detay! Titan'ın kaptanının karısının Titanik bağlantısı

Paylaş
Hayrete düşüren detay! Titan'ın kaptanının karısının Titanik bağlantısı

Titanik batığına turistik dalış yapan OceanGate'e ait Titan adlı 5 kişilik denizaltı önceki gün kayboldu. Ekibin bulunmasına mucize gözüyle bakılırken denizaltının kaptanının karısının, yıllar önce batan dev gemi Titanik ile olan bağlantısı dikkat çekti.

Derleyen: Mine Bozkurt |1912'de 1500 kişiye mezar olan Titanik batığına turistik dalış yapan 'Titan' adlı 5 kişilik denizaltı Atlas Okyanusu'nda kayboldu. Denizaltının sahibi olan OceanGate Expeditions şirketinin CEO'su Stockton Rush'ın kaptanlığını yaptığı denizaltıda Fransız kaşif Paul-Henri Nargeolet ve daha önce uzay turisti de olan İngiliz milyarder Hamish Harding'in olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Denizaltındaki diğer 2 kişinin Pakistan'ın en zenginlerinden Şehzade Davud (48) ve oğlu Süleyman Davud (19) olduğu öğrenildi. En son Titanik'in enkazının üzerindeyken sinyal gönderen denizaltının, geminin batığında sıkışmış olabileceği tahmin ediliyor. 

GEÇEN YIL DA KAYBOLMUŞTU

Titanik enkazına turist gezisinde kaybolan denizaltı, geçen yıl da benzer bir yolculukta yaklaşık iki buçuk saat kaybolmuştu. Muhabir David Pogue, geçen aynı denizaltıda olduğunu tweetledi. Pogue, "Titanik'e giden OceanGate denizaltısının da GEÇEN yaz ben gemideyken birkaç saatliğine kaybolduğunu hatırlarsınız" dedi. 
Pogue gezide denizaltının su altında hareketine rehberlik eden gemiyle iletişimini kaybettiğini belirtti. 

Haberin Devamı

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Titanik turistlerine yönelik ortaya çıkan yeni bir detay ise duyanları hayrete düşüren cinsten. 

Yayınlanan yeni bir rapor Titanik turistlerini taşıyan denizaltının sahibi OceanGate'in CEO'su Stockton Rush'ın eşinin trajik aile öyküsünü ortaya çıkardı. Rush'ın eşi Wendy Rush'ın 1912'de batan Titanik gemisinin birinci sınıf yolcularından ikisinin torunu olduğunu ortaya çıktı. 

Wendy ve Stockton Rush

New York Times'ın ele geçirdiği arşiv kayıtlarında Wendy Rush'ın ünlü Macy's mağazalarının kurucu ortağı olan Isador Straus ve Ida Straus'un torununun torunu olduğu ortaya çıktı. Straus'lar Titanik gemisinde birinci sınıfta yolculuk edip faciaya kurban gitmişti. 

Isidor Straus ve Ida Straus

BİRBİRLERİNE SARILIP ÖLÜMÜ BEKLEDİLER

Kayıtlara göre Strause'lar birbirlerine olan bağlarıyla biliniyor. Titanik buzdağına çarptıktan sonra önce kadınlar ve çocukların filikalara bindirildiği sırada Ida Straus, kurtarılmayı reddediyor. Times'a göre Ida Straus, kurtarılmak yerine 40 yıllık  kocasıyla birlikte gemide kalmaya karar veriyor. Çift son olarak Titanik buzlu okyanus sularına gömülürken, güvertede birbirlerine sarılmış halde görülüyor.  

Isidor Straus ve Ida Straus Titanic filminde böyle tasvir edildi.

TITANIC FİLMİNDE TASVİR EDİLDİ

Isador'un cesedi Titanik battıktan haftalar sonra denizde bulundu, ancak karısının cesedi asla bulunamadı.
Straus'ların aşkı, James Cameron'ın yönettiği 1997 yapımı Titanic filminde de tasvir edilmişti. 

Haberin Devamı

Wendy Rush, çiftin kızlarından biri olan Minnie Strauss'un soyundan geliyor. Minnie Strauss, 1905'te Dr. Richard Weil ile evlendi ve oğulları Richard Weil Jr., New York'taki Macy's mağazasının başına getirildi.

Straus Tarih Derneği'nin yönetici direktörü Joan Adler gazeteye verdiği demeçte, oğlu Dr. Richard Weil III'ün Wendy Rush'ın babası olduğunu söyledi.

Wendy ve Stockton Rush, 1986'da dünyaevine girdi. Wendy Rush, OceanGate'in iletişim direktörlüğünü yapıyor ve sosyal medyasında Titanik enkazına üç kez gittiği görülüyor.