Dünya Ahmedinecad'ı yıkan haber

Ahmedinecad'ı yıkan haber

Paylaş
Ahmedinecad'ı yıkan haber

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad İstanbul'dayken gelen bir haberle yıkıldı

İran’ın nükleer faaliyeti Amerika’nın tepkisini çekmişti. Sorunun çözümü için devreye giren Türkiye ve Brezilya, İran’a ‘Nükleer takas’ önermişti. Öneriye göre İran, atom bombası yapmaya yarayan zenginleştirilmiş uranyumunu verip, karşılığında tıp alanında kullanması için işlenmemiş uranyum alacaktı. Ancak bu anlaşma da Amerika’yı tatmin etmedi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad İstanbul’dayken gelen bir haberle yıkıldı.

Haberin Devamı

Amerikan yönetiminin baskısıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İran’a yaptırım konusunda uzlaştı. İran’a yaptırım konusunda daha önce hazırlanan metinlere itiraz eden Rusya ve Çin’in de tasarı üzerinde görüş birliğine vardığı belirtiliyor Bu haber üzerine Türk ve İranlı yetkililer acil bir toplantı yaptı. Türk yetkililerine İranlı yetkililere “Müzakere zeminini yitirmeyin. İpler kopmasın. Müzakere masasından kalkmayın” dediği öğrenildi.

‘Hak ile batılın savaşı’

'Halklar artık uyandı’

Zirve nedeniyle İstanbul’a gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, sabahın erken saatlerinde Ceylan Intercontinental Otel’de basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında İsrail’in kanlı saldırısın lanetleyen Ahmedinecad “aldırı, çok büyük gerçekleri göz önüne sermiş oldu. Bu olay şunu gösterdi ki, halklar artık uyanmıştır, zalimin, zulmün karşısında duruyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Siyonistler kaybedecek’

İsrail’e sert sözlerle yüklenen Ahmedinecad “Siyonist rejim, Amerika gibi büyük devletlerin desteğiyle hukuk ve yasaları ayaklar altına almıştır. Siyonist rejim, hiçbir ülke ve halkın değerini tanımıyor. Bir tarafta insanlığın temiz duyguları vardı. Diğer tarafta ise şiddet, vahşet, nefret, savaş, esaret vardı. Bu Hak ve batıl arasındaki tarihi bir savaştı. Her zaman Hak kazanmıştır.