Dünya Alman basınından şaşırtan Putin iddiası: KGB'de bu görevi yaptı

Alman basınından şaşırtan Putin iddiası: KGB'de bu görevi yaptı

Paylaş
Alman basınından şaşırtan Putin iddiası: KGB'de bu görevi yaptı

Alman basını 1980’lerde Doğu Almanya’da Sovyet istihbarat birimi KGB çalışanı olarak geçirdiği yıllar spekülasyonlara konu olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Posta.com.tr | Der Spiegel'in Rus lider Putin hakkında uzun yıllardır anlatılan hikayeye değindi. Hikayeye göre 1980'lerde Vladimir Putin, Doğu Almanya'da çok gizli bir görevde olan Sovyet gizli servisi KGB'de genç bir subaydı. Dresden'den Batı Almanya'daki Kızıl Ordu Fraksiyonuna (RAF) bağlı teröristlerle temaslarını sürdürdü ve onlara silah sağlayarak talimatlar verdi.

Haberin Devamı

Putin'in defalarca KGB, Doğu Almanya Devlet Güvenlik Bakanlığı ve RAF arasında, Deutsche Bank başkanı Alfred Herrhausen'in öldürülmesi gibi önemli hedeflere yönelik saldırıların tartışıldığı komplo toplantılarına liderlik ettiği söyleniyordu. 

'GÖREVİ ABARTILDI'

Ancak Der Spiegel, Putin'in KGB geçmişine yönelik çarpıcı bir iddiada bulundu. Putin’in KGB yıllarını araştıran Alman Der Spiegel, Rus liderin KGB’deki görevinin abartıldığı sonucuna ulaştı. Haberde Putin’in Doğu Almanya’da ‘ölümcül görevler’ üzerinde çalışmadığı, Batı Almanların akrabalarını görmek için doldurduğu seyahat başvurularıyla ilgilendiği ve yabancı öğrenciler arasında muhbir arayışında olduğu öne sürüldü.