Dünya Alman yamyamın akılalmaz bahanesi! Polisler ocakta kaynarken buldu

Alman yamyamın akılalmaz bahanesi! Polisler ocakta kaynarken buldu

Paylaş
Alman yamyamın akılalmaz bahanesi! Polisler ocakta kaynarken buldu

Almanya'da 1955 yılında terör estiren yamyam katil, polislere cinayetlerinin nedenini söylerken akılalmaz bir bahaneye başvurmuştu. Polis yamyamın evine baskın yaptığında ise korku filmlerini aratmayan bir sahneyle karşılaştı.

Derleyen: Mine Bozkurt | 20 yıldan fazla süren vahşet geçmişi Joachim Kroll adlı Almanın "Duisburg Yamyamı" veya "Ruhr Yamyamı" olarak anılmasına neden oldu. 

Haberin Devamı

1933'te doğan Kroll, dokuz çocuğun altıncısı olarak Nazi Almanya'sında büyüdü.

Babası II. Dünya Savaşı sırasında savaş esiri olarak yakalandıktan sonra, ailesiyle Kuzey Ren-Vestfalya'ya taşındı.

Çocukken bir mezbahaya yaptığı ziyaret kan ve ölüme saplantılı hâle gelmesine neden oldu. Öyle ki bu ilgi onu cinsel olarak da etkilemeye başlamıştı. 

1955 yılında annesinin ölümünün ardından Kroll, ilk cinayetini Walstedde köyünde işledi. 19 yaşındaki Irmgard Strehl'i istismar eden ve boğarak öldüren cani, ardından genç kızın karnını kesti. 

Dört yıl sonra, haziran ayında 24 yaşındaki Klara Freida Tesmer'i Ren'de aynı şekilde öldürdü. Cesedin bazı kısımlarını alarak akşam yemeği için evine götürdü.

Cesetleri bulan polis, üzerlerinde oyulmuş kısımlar olduğunu keşfetti. Bu da yamyam bir katille karşı karşıya olduklarının göstergesiydi. 

Haberin Devamı

Kroll, cinayetlerinin çoğunu elleriyle kurbanlarını boğarak işlemişti. Yalnızca 13 yaşındaki Petra Giese'yi kendi eşarbıyla, 5 yaşındaki Ilona Harke'yi ise derede boğarak öldürmüştü. 

Kroll'un bilinen kurbanları arasında yalnızca bir tane erkek vardı:  25 yaşındaki Hermann Schmitz. Schmittz, kız arkadaşı Marion Veen ile Duisburg'da bir gölün kenarına arabası park halindeyken bıçaklanarak öldürülmüştü. Veen ise erkek arkadaşının arabasıyla olay yerinden kaçmayı başarmıştı. 

ONUN SUÇLARINDAN BAŞKALARI HAPSE GİRDİ

Kroll'un yakalanması çok uzun sürmüştü. Çünkü Kroll'un suçlarından başka zanlılar hüküm giymişti. 15 yaşındaki Manuel Knodt'un Temmuz 1959'da öldürülmesi hakkında biri polise gidip katilin kendisi olduğunu söyledi.

Daha sonra genci gerçekten öldürmediğini itiraf etse de suçlu bulunarak 8 yıl hapse çarptırıldı. Giese'nin öldürülmesi olayında ise  Vinzenz Kuenh adında bir adam tutuklandı.

KANALİZASYONU TIKADI

Kroll'un tutuklanmasını sağlayan şeyse tuvaleti tıkaması oldu. 3 Temmuz 1976'da dört yaşındaki Marion Ketter'in ortadan kaybolması nedeniyle evleri gezip olayı soruşturan polis, Kroll'un komşusunun binanın kanalizasyonlarının tıkandığını bildirmesi üzerine harekete geçti. 

Haberin Devamı

Diğer yamyam katiller gibi Kroll da kurbanlarının et ve kemiklerini kanalizasyona atıyordu. Kroll'un evine giren polis, kaybolan kızın parçalarını buzdolabında gördü ve ocakta çocuğun eli kaynıyordu. 

KAN DONDURAN CEVAP

Polisin kanalizasyonu neyin tıkadığını sorması üzerine Kroll "Bağırsaklar" cevabını verdi. Derhal tutuklanan Kroll, cinayetlerini itiraf etti.

Sapkın katilin evinde ayrıca oyuncak bebek koleksiyonu ve cinayetlerden sonra kullandığı cinsel ilişki bebeği de vardı. Kroll'un bu bebekleri cinayetlerinin pratiğini yapmak için kullandığı iddia ediliyordu. 

YAMYAMLIĞININ AKILALMAZ BAHANESİ

Sapkın katil Kroll, polis tarafından yakalandığı zaman ülkede terör estirdiği yıllar boyunca 14 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti. Kurbanlarının bazılarını istismar edip ardından bıçaklayıp boğarak öldürmüştü. Sonrasında ise parçalarını eve götürüp yemek için kullanıyordu. 

Yamyamlığını sebebi olarak akılalmaz bir bahane sundu polislere: Et çok pahalı. 

Kroll, Nisan 1982'de müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Temmuz 1991'de Rheinbach hapishanesinde 58 yaşında kalp krizinden öldü.

Haberin Devamı