Dünya Almanya'da saldırı: 5'i Türk, 9 kişi hayatını kaybetti

Almanya'da saldırı: 5'i Türk, 9 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Almanya'da saldırı: 5'i Türk, 9 kişi hayatını kaybetti

Almanya'nın Hanau kentinde düzenlenen iki silahlı saldırıda 5'i Türk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. Amerikalılara seslendiği bir videosunun da ortaya çıktığı saldırganın, yanında annesinin cesediyle birlikte evinde ölü olarak bulundu.

Almanya'nın batısındaki Hanau kentinde iki silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılardan biri, kent merkezindeki bir nargile kafeye, ardında buraya 2 kilometre mesafedeki Kesselstadt mahallesinde Arena Bar adlı bir mekanın önünde düzenlendi. Kimliği Alman Tobias R. olarak belirlenen saldırgan, daha sonra eve dönerek annesi ve kendisini öldürdü. Saldırılarda, aralarında 5'i Türk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. Zanlı, sabahın ilk saatlerinde annesinin cansız bedeniyle birlikte evinde ölü olarak bulundu.

Haberin Devamı

Mektup ve video bıraktı

Tobias R. adlı saldırgan geride bir mektup ve video bıraktı. Mektupta Almanya'dan kovulması şimdi zor olan bazı halkların yok edilmesi gerektiği yazısının bulunduğu belirtildi. Ancak polis, saldırganın neonazi olup olmadığı ve saldırının motifi hakkında soruşturma sürdüğü için bir bilgi vermedi. Polis, olayın çok yönlü araştırıldığını belirtti. Saldırıya başka kişilerin katılıp katılmadığı da açıklık kazanmadı.

ABD'lilere seslendi: Savaşın

Saldırganın videoyu, içinde dosyalar ve bir yatağın bulunduğu karanlık bir odada kaydettiği görüldü. İngilizce konuşan saldırgan videoda şunları söylüyor: “Bu benim tüm Amerikalılara kişisel mesajım. Ülkeniz görünmez, gizli toplumların kontrolü altında. Onlar zihin kontrolü gibi bilinmeyen şeytani metotları kullanarak, modern kölelik sistemini oluşturmaya çalışıyor. Bir an evvel uyanmalısınız. Ülkenizde gizli askeri üsler var. Bunların bazıları şeytanı yüceltiyor. Onlar çocuklara işkence ediyor ve onları öldürüyor. Bu uzun zamandan beri oluyor. Uyanın, bu ülkenizdeki bir gerçek. Anaakım medyayı kapatın zira fikirleri dahi yok. Başka kaynaklara bakın ve önce okuyun. İkinci adım olarak da harekete geçin. Tespit edin ve kitleleri bir araya getirin, taşlayın. Bu kâbusu bitirmek için, Amerikan vatandaşı olarak bu sizin göreviniz. Şimdi savaşın.”

Haberin Devamı

Belediye Başkanı: İhtiyatlı davranın

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky, saldırının çok üzücü olduğunu söyledi ve kenttekilerden ihtiyatlı davranmalarını istedi. Saldırının nedenine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Soruşturma sürüyor. Almanya'da dört gün önce de Berlin'de Güldür Güldür Şov adlı komedi oyununun sergilendiği Tempodrom adlı gösteri salonunun önünde meydana gelen silahlı saldırıda en az bir kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi de yaralanmıştı.

'Mafya hesaplaşması deniliyor'

AA Muhabiri Mesut Zeyrek, saldırıyla ilgili paylaştığı son bilgilerde mafya hesaplaşması söylentilerinin öne çıktığını ve resmi olarak açıklanmasa da hayatını kaybeden ve yaralılar arasında Türklerin de olduğunun iddia edildiğini söyledi. AA Muhabiri Zeyrek'in açıklamaları şöyle:

"Polisin açıklamasına göre sekiz ölü var ve çok sayıda yaralı var. Polis saldırıyla ilgili arka planın henüz bilinmediğini söyledi. Saldırının gerçekleştiği yerlerin arasındaki mesafe 2 - 3 kilometre, arabayla 5-10 dakika ulaşılabilecek kısa bir mesafe. Saldırganlara iki kişi denmişti ama daha fazla olabilir diye bilgi paylaşılıyor. Polis halktan yardım istedi.

Haberin Devamı

Resmi olarak uyrukları açıklanmadı ama maalesef ölenler ve yaralananlar arasında Türklerin de olduğu söyleniyor. Burada olaylar netleşene kadar bir kimlik açıklama söz konusu olmuyor.

Saldırganlar aranıyor, yakalanacak ve ifadeleri alınacak. Mafya hesaplaşması, Rus mafyası deniyor. O bölgede yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor. Ve Türk, Arap, Rus gibi yabancı kökenlilerin yaşadığı bir semt. O mekanları çalıştıran kişiler de aynı şekilde yabancı kökenli insanlar"