Dünya Alzheimer dehşeti! İkiz bebekler boğularak can verdi

Alzheimer dehşeti! İkiz bebekler boğularak can verdi

Paylaş
Alzheimer dehşeti! İkiz bebekler boğularak can verdi

ABD'nin Oklahoma kentinde 18 aylık ikizler Locklyn ve Loreli'nin anneleri Jenny Callazzo'nun (37) dışarı çıkması gerekti. O sırada evde Callazzo'nun Alzheimer hastası anneannesi vardı. Callazzo eve dönünce ikizlerini bulamadı. Kısa bir arayışın ardından bebeklerin evin havuzunda boğuldukları anlaşıldı. Trajediye yol açan şey ise büyükannelerinin alzheimer hastası olmasıydı.

Posta.com.tr | Anne Jenny Calazzo, 18 aylık ikiz bebekleri Locklyn ve Loreli'yi evde bırakıp dışarı çıktı. O sırada evde çocukların babası, diğer çocuklar ve alzheimer hastası büyükanneleri vardı. Ancak anne eve döndüğünde ikizlerini  arka bahçedeki havuzda boğulmuş halde buldu. 

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, sağlık görevlilerinin çocukları kurtarmak için savaştığını ve perişan haldeki anneyi ambulansa bindirdiklerini söyledi. 

Trajediden birkaç gün önce anne Jenny, ikizlerinin fotoğrafını paylaşarak 'Dışarıda oynamak istiyorlar' demişti. 
Ailenin cenaze masrafları için başlatılan GoFundMe kampanyasında "Bu güzel bebekler bizden alındı. Masraflara yardımcı olmak için yapacağınız her yardım makbule geçecek" denildi. 

Ev yaralanmaları hakkında konuşan uzman isim Laura Gamino 'Bir anda her şey olabilir' diyerek su birikintilerinin çocuklar için ne kadar ölümcül olduğunun altını çizdi ve şunları ekledi:

Çocuklar suya ilgi duyar ve yeni yürümeye başlayan bebekler sudan çıkabilecek yeteneklere sahip değildir. Boğulmaları çok ani ve sessiz olur. Bazen insanlar bir çocuğun suda sıkıntı çekeceğini ve çığlık atacağını düşünürler ama ağızları suyla dolu olduğu için bunu yapamazlar.

Gamino, küçük çocukların evlerin havuzuna yaklaşmamaları için etrafına çit çekmek gerektiğini belirtti. Peki çocuklar nasıl boğulmuştu?

Haberin Devamı

Trajediye Calazzo'nun alzheimer hastası büyükannesinin neden olduğu açıklandı. Ailenin akrabalarından biri, Daily Mail'e Jenny'nin Alzheimer hastası olan büyükannesinin evin arka kapısını açık bıraktığını söyledi. Yeni yürümeye başlayan ve dışarı çıkmak için can atan ikizler de arka kapıyı açık görünce havuzun olduğu alana çıkmıştı. Üstü yosunla kaplı havuza düşen bebekler, boğularak can verdi. 

Yetkililer bebekli ailelere havuzlarının çevresine 1.2 metrelik barikat ve çocukların açamayacağı bir kapı yaptırmalarını öneriyor.