Dünya Amazon Ormanı'nda 31 gün akılalmaz şekilde hayatta kaldı

Amazon Ormanı'nda 31 gün akılalmaz şekilde hayatta kaldı

Paylaş
Amazon Ormanı'nda 31 gün akılalmaz şekilde hayatta kaldı

Bolivyalı bir adam, arkadaşlarıyla avlandığı sırada gruptan ayrı düşerek yolunu kaybetti. 31 gün sonra mucizevi bir şekilde bulunan adamın hayatta kalmak için yaptığı şaşkına çevirdi.

Posta.com.tr | 30 yaşındaki Jhonattan Acosta, Bolivya'nın kuzey kesiminde dört arkadaşıyla birlikte avlanırken yolunu kaybederek gruptan ayrıldı.

Haberin Devamı

Yerel medyaya açıklama yapan Acosta, yanında bıçağının ya da el fenerinin olmadığını söyledi. Günlerce Amazon'da yolunu bulmaya çalışan adam, yırtıcılardan korunmak için çabaladığını söylüyor. 

Ormanda geçirdiği 31 gün boyunca Acosta 17 kilo kaybetti, ayak bileği çıktı ve yeterince su içemediği için dehidrasyona uğradı. Bulunduğunda ise sekerek yürüyordu. 

Kaybolmasının üzerinden 31 gün geçtikten sonra Jhonattan Acosta, bulunduğu yerin 300  metre ilerisinde arkadaşları ve bölge sakinlerinden oluşan bir arama ekibini gördü. Ekibin dikkatini üzerine çekmek için bağırdı ve çalıların arkasından topallayarak onlara yürümeye başladı. 

Yerel kaynaklara gözyaşları içinde açıklama yapan Acosta, "İnanılmaz, insanların beni bu kadar uzun zamandır aradığına inanamıyorum. Kurt yedim, böcek yedim. Bunca zamandır nasıl hayatta kaldığıma inanamazsınız" dedi. Acosta aynı zamanda yabani bitkileri yediğini de söyleyerek "Bana yeni bir hayat verdiği için Tanrı'ya şükürler olsun" dedi. 

Haberin Devamı

Acosta'nın ailesi, genç adamın yaşadığı deneyimden sonra psikolojik olarak zarar gördüğü için nasıl kaybolduğu ve nasıl hayatta kalmayı başardığını biraz zaman geçtikten sonra detaylı şekilde soracaklarını söyledi. 

'TÜFEĞİNDE TEK MERMİ VARDI'

Acosta ormanda yiyecek ihtiyacını ise küçük böcekler ve kurtlardan sağlıyordu. Çevresinde içilebilecek su olmadığı için ayakkabısına doldurduğu yağmur suyunu içiyordu. 

Acosta'nın kardeşi Horacio, yerel medyaya yaptığı açıklamada "Kardeşim kaybolduğunun dördüncü gününde ayak bileğinin çıktığını ve hayatından endişe etmeye başladığını söylüyor. Tüfeğinde sadece bir mermi vardı, yürüyemiyordu ve kimsenin artık aramadığını düşünüyordu" dedi. 

'BU BİR MUCİZE'

Ormanda jaguar ve diğer vahşi hayvanlarla karşılaştığını söyleyen Acosta, son mermisini yırtıcıları korkutmak için kullandığını söyledi. Horacio, kardeşinin bölge sakinlerinin bulduğunu söyleyerek "Bir adam koşarak bize geldi ve onu bulduklarını söyledi. Bu bir mucize" dedi. 

Horacio, Acosta'nın yaşadığı deneyimin ardından sonsuza dek ava çıkmaktan vazgeçtiğini söyleyerek "Tanrı'yı ​​övmek için müzik çalacak. Yemin etti ve bence bunu tutacak" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, polis Acosta'nın kayboluşuyla ilgili ava çıktığı dört arkadaşını sorgulayacağını belirtti.