Dünya Amazon'daki mucize çocukların annesinin son sözleri: Beni bırakın, kendinizi kurtarın

Amazon'daki mucize çocukların annesinin son sözleri: Beni bırakın, kendinizi kurtarın

Paylaş
Amazon'daki mucize çocukların annesinin son sözleri: Beni bırakın, kendinizi kurtarın

Kolombiya'nın Amazon bölgesine düşen uçaktan 4 çocuk şans eseri 40 gün sonra sağ bulundu. Çocukların annesinin kazadan sonra 4 gün boyunca hayatta kaldığı ortaya çıktı. Annenin son sözleriyse yürekleri dağladı.

Posta.com.tr | Kolombiya'dan kalkan ve içinde 11 aylık bir bebek, 3 çocuk ve 3 yetişkinin de olduğu HK 280 uçağı, 1 Mayıs'ta ülkenin Caquetá bölgesindeki Amazon ormanlarında düşmüştü. Kazanın ardından uçağın enkazına ulaşan yetkililer, yetişkinlerin cesetlerine ulaşmış, çocuklar içinse arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. 40 günün ardından çocuklar mucizevi bir şekilde hayatta kalmış ve yetkililer tarafından kurtarılmıştı. 

Haberin Devamı

Çocukların babası Manuel Ranoque, gazetecilere verdiği röportajda  "Kızım bana annesinin dört gündür hayatta olduğunu söyledi" dedi. Annenin kazadan sonra 4 gün boyunca hayatta olduğu öğrenildi.

Ancak anne Magdalena Mucutuy, günlerinin sayılı olduğunu biliyordu. Çocuklarının hayatta kalma şanslarının daha yüksek olduğunun farkındaydı ve onlara yiyecek, su ve yardım aramak için enkazdan ayrılmalarını söyledi. Anneleri çocuklarına kendisini enkazda bırakmalarını ve kardeşlerin kurtulmalarını söyledi.  

'SİZE GÖSTERDİĞİM SEVGİNİN AYNISINI GÖSTERECEK'

"Ölmeden önce onlara gitmelerini söyledi" diyen Manuel Ranoque, annelerinin ayrıca  "Babanızın nasıl bir adam olduğunu göreceksiniz ve o size benim size gösterdiğim büyük sevginin aynısını gösterecek" dediğini ekledi. 

Haberin Devamı

Çocuklar annelerinin bu sözlerinin ardından enkazdan ayrılarak destansı bir hayatta kalma mücadelesi başlattı. 

Çocukların en büyüğü olan Lesly'nin, birçok zehirli meyve çeşidini içeren Amazon ormanı hakkındaki bilgisini kullanarak kardeşlerinin güvenliğini sağladı. Huitoto Yerli topluluğunun üyeleri olan çocuklar ve anneleri, küçük uçak motor arızası geçirip karanlık ormana daldığında Ararcuara köyünden San Jose del Guaviare'ye uçuyorlardı.