Dünya Anonymous, Ukrayna'da savaşan Rus askerlerin bilgilerini yayınladı

Anonymous, Ukrayna'da savaşan Rus askerlerin bilgilerini yayınladı

Paylaş
Anonymous, Ukrayna'da savaşan Rus askerlerin bilgilerini yayınladı

Hacker grubu Anonymous, Ukrayna'da savaşan 120 bin Rus askerinin kişisel bilgilerini yayınladığını duyurdu. Bilgiler arasında adlarının yanı sıra doğum tarihleri, adresleri ve pasaportları da yayınlandı. Açıklamada, Rus askerlerinin savaş suçları mahkemesine gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Posta.com.tr / Hacker grubu Anonymous, Ukrayna'da savaşan 120 bin Rus askerinin kişisel bilgilerini yayınladığını açıkladı. Açıklama, Rusya hükümetine gerçekleştirilen bir dizi siber saldırının ardından gerçekleşti. Dün açıklama yapan grup, Rus ordusunun bilgilerini sızdırdı.

Haberin Devamı

The Sun gazetesine göre sızdırılan bilgiler arasında doğum günleri, gerçek isimleri, ev adresleri ve pasaport numaraları yer alıyor. 

Gruptan yapılan açıklamada, 'Ukrayna'daki işgale katılan tüm askerler savaş suçu mahkemesine tabi tutulmalı' denildi. 

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin Ukrayna'da soykırım gerçekleştirildiğini söylemesinin ardından hacker grubu harekete geçerek Rus askerlerinin bilgilerini yayınladı. 

PUTİN'E MESAJ GÖNDERMİŞLERDİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden günler sonra grup tarafından savaşın arka planında yaşananları gösteren video ve fotoğrafları içeren bir kayıt Rus lider Putin'e gönderildi. Videoda konuşma yapan kişi şunları söyledi:

'Bu Anonymous'tan Putin'e bir mesajdır. Ukrayna'ya gerçekleştirilen işgal gösteriyor ki, rejiminiz insan haklarında ya da komşunuzun kendi kaderini belirlemesine saygı duymuyor. Anonymous üyeleri, agresif rejiminize siber savaş açmaya karar verdi. Yakında dünyadaki hacker'ların tüm gazabını hissedeceksiniz. '

Haberin Devamı