Dünya Antalya uçağında bomba paniği! Özel tim uçağa girdi, gerçek bambaşka çıktı

Antalya uçağında bomba paniği! Özel tim uçağa girdi, gerçek bambaşka çıktı

Paylaş
Antalya uçağında bomba paniği! Özel tim uçağa girdi, gerçek bambaşka çıktı

İngiltere’den Antalya’ya gelmek üzere havalanan uçak, yarım saat sonra uçakta bomba olduğu iddiasıyla tekrar inişe geçti. Uçaktaki şüpheli, polis tarafından düzenlenen operasyonla tutuklanırken uçakta yapılan inceleme herkesi şaşırttı.

Posta.com.tr | İngiliz turistlerin tatil için en çok tercih ettiği ülkelerden birisi de Türkiye. Yaz döneminin gelmesiyle başta Antalya olmak üzere tatil beldelerine akın eden İngiliz turistleri taşıyan bir uçakta şoke eden bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

BOMBA İDDİASIYLA YERE İNDİRİLDİ

Jet2 Havayollarına ait uçak, dün saat 16.45’te İngiltere’den hareket etmeye başladı. Kalkışın üzerinden yaklaşık yarım saat geçtikten sonra uçak, 17.15 civarında yolculardan birinin üzerinde bomba olduğunu iddia etmesiyle geri dönerek inişe geçti.

Uçak yere dokunduğu an operasyona başlayan polis ekipleri, hemen bu kişiyi gözaltına aldı. Uçağı köşe bucak arayan ekipler yolcunun bomba iddiasının asılsız olduğunu fark etti.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, Antalya’ya gitmek üzere yola çıkması planlanan uçağın ‘huzur bozan bir yolcu’ sebebiyle 20.08’de uçuşa geçtiğini duyurdu.

Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, uçağın ön tarafında ayakta duran silahlı iki polis memurunun bir adama ellerini başının üzeirne kaldırarak ileri yürümesini ve uçaktan çıkmasını söylediği anlar yer aldı. Adamın arkasından eşi ve bir kızın da onu takip ettiği görüldü.

Haberin Devamı

DİĞER UÇUŞLARI DA GECİKTİRDİ

Farklı bir uçakta bulunan bir kişi, havalimanında yaşanan olay ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bizim uçağımızın 17.35’te kalkması gerekiyordu. Yanımda iki küçük oğlumla beraber seyahat ediyordum ve bu yaşadıklarımız gerçekten çok korkutucuydu. Bütün uçak endişe içindeydi. Dışarıdaki yaklaşık 2 düzine polisi görebiliyorduk.

YAPILAN İNCELEME HERKESİ ŞAŞIRTTI

Olay bölgesine müdahaleye giden Leicestershire polisi yaptığı açıklamada, “Bugün saat 17.16'da polise, East Midlands Havalimanı'nda uçakta bulunan ve elinde patlayıcı bulunduğunu belirten bir erkek olduğu yönünde bilgi verildi. Biz bilgiyi aldığımızda uçak yerdeydi. Ekiplerimiz olaya anında müdahale etmek için havalimanı personeli ve uçak mürettebatıyla birlikte çalıştı. Düzenlenen operasyonla patlayıcı madde bulundurduğu iddia edilen kişi, uçaktakilerin güvenliği sağlanarak tutuklandı” ifadeleri kullanıldı.

Antalya'ya yolcu taşıyacaktı! İngiliz uçağında bomba paniği

Tutuklanmanın ardından tüm uçak arandı ancak içeride herhangi bir patlayıcıya ulaşılamadı. Tutuklanan adamın ilerleyen saatlerde kefaletle serbest bırakıldığı duyuruldu.