Dünya Ağabeyinin ölümü hayatını kurtardı

Ağabeyinin ölümü hayatını kurtardı

Paylaş
Ağabeyinin ölümü hayatını kurtardı

Dünyanın en kanlı uçak kaçırma krizinden sağ kurtulan adam, ölen ağabeyi sayesinde hayatta kaldığını tam 36 yıl sonra öğrendi.

İngiliz Mike Thexton (63), 1986 yazında Himalayalar’da yürüyüşe çıktı. Hindistan’ın Mumbai kentinden ülkesine dönmek üzere bindiği uçak, Pakistan’ın Karaçi kentinde aktarma yaparken basıldı. Pan Am Havayolları’na ait uçakta 379 kişi vardı. Uçağı Ebu Nidal terör örgütü üyeleri kaçırmak istiyordu. Tüm yolcular rehin alındı. 16 saat süren rehine krizinde 21 yolcu öldü, 100’den fazla yolcu yaralandı.

Haberin Devamı

Thexton sağ kurtuldu. Teröristin kendisini neden es geçtiğini ömrü boyunca merak etti. Olaydan 36 yıl sonra, geçen yıl, terörist Zaid Hassan Abd Latif Safarini ile iletişime geçebildi.

‘ÖLSE DE KORUYOR’

Beni öldürmekten neden vazgeçtin?” diye sordu. Safarini’nin yanıtı ise hiç beklemediği bir yerden geldi. Safarini, “Çünkü sen ağabeyinin öldüğünü söylemiştin. Anne ve babanın senden başka kimsesi olmadığını söylemiştin” dedi.

Thexton’ın ağabeyi Peter, iyi bir dağcıydı. Olaydan üç yıl önce Himalayalar’a çıkarken 30 yaşında ölmüştü. Thexton da ağabeyinin hatırasını yaşatmak için o yıl öldüğü yere gitmişti. Thexton, “Ağabeyimin diğer dünyadan hâlâ beni koruduğunu hissetmek tüm hayatımı anlamlandırdı” dedi. Terörist Safarini, ABD’de 160 yıllık hapis cezasını çekiyor.

Haberin Devamı