Dünya Antalya'ya diş yaptırmaya gelen İngilizler hüsrana uğradı

Antalya'ya diş yaptırmaya gelen İngilizler hüsrana uğradı

Paylaş
Antalya'ya diş yaptırmaya gelen İngilizler hüsrana uğradı

Jade ve Kelly Tushingham, ucuza diş estetiği için Antalya'daki bir klinikle anlaştı. Ancak İngiliz turistler, hayallerindeki dişlere kavuşmak yerine kâbusu yaşadı.

Posta.com.tr | İngiliz çift hayallerindeki dişlere kavuşabilmek için Antalya'nın yolunu tuttu. Ucuza diş tedavisi için son yıllarda ülkemize gelen yabancı turistlerin sayısı artıyor. İngiliz turistler de sağlık turizminde başı çeken isimlerden. Zira Türkiye'de yaptırdıkları tedavi, İngiltere'de yaptırdıklarından neredeyse yarı yarıya daha ucuza gelebiliyor. 

Haberin Devamı

Jade ve Kelly Tushingham çifti de Türkiye'de diş yaptırabilmek için Antalya'da bir klinikle anlaştı. Ancak 4 bin sterlin harcadıkları dişleri istedikleri gibi olmadı. Çift, yeni dişlerinin acısından çoğu zaman yemek bile yiyemedi. 
Antalya'ya gelen İngiliz çift, ertesi gün otellerinin hemen yanındaki diş kliniğine gitti. Röntgenleri çekildikten sonra işlem sırasında ağrı çekmemeleri için her ikisine de lokal anestezi yapıldı.

5 GÜN BOYUNCA SADECE ÇORBA VE PATATES PÜRESİ

Tedavi öncesi dişleri kesilen İngiliz çift, ağızlarına geçici kaplamalar yerleştirilmeden önce 5 saat boyunca bu şekilde bekledi. Kalıcı dişleri takılmadan önceyse 5 gün boyunca geçici dişlerle idare etmeleri istendi. Dişlerinin son derece küçültülmesi her iki kadının da canını yakıyordu ve geçici kaplamaların kötü takıldığını düşünüyorlardı. İngiliz kadınların ağrısı o kadar çoktu ki ikisi de su içerken bile zorlanıyordu. Sadece patates püresi ve çorbayla karınlarını doyurmaya çalışıyorlardı. 

Haberin Devamı

'KAN BANYOSU'

Geçici dişlerle 5 günü zar zor atlattıktan sonra her iki kadın da kalıcı dişlerinin takılması için yeniden kliniğin yolunu tuttu. İkili bu deneyimi 'kan banyosu' olarak tanımlıyor. 

Kalıcı  kaplamalarını taktıran çift, dişlerinin fotoğraflarda her ne kadar güzel görünse de inanılmaz bir acı çektiklerini ifade ediyor. Jade, "İkimiz de sürekli acı çekiyoruz. Geri dönebilsek bunu kesinlikle yaptırmazdı. Bize çok paraya mal oldu. Resimlerde mükemmel görünüyorlar ama aslında kâbus gibi. Dişlerimiz çok hassas olduğu için bir bardak çay bile içemiyoruz. Gittiğimiz her yerde ağrı kesicileri de yanımıza alıyoruz" dedi. 

Dişlerindeki ağrıların deva ettiğini söyleyen Jade ve Kelly, Antalya'daki kliniği tekrar ziyaret etmeyi düşündüklerini söyledi.