Dünya Öğretmenini silahla ağır yaralamıştı: 6 yaşındaki çocuktan kan donduran sözler

Öğretmenini silahla ağır yaralamıştı: 6 yaşındaki çocuktan kan donduran sözler

Paylaş
Öğretmenini silahla ağır yaralamıştı: 6 yaşındaki çocuktan kan donduran sözler

ABD'nin Virginia eyaletinde ilkokul öğretmeni Abigail Zwerner, 6 yaşındaki öğrencinin silahla ateş etmesi sonucu ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Olaya ilişkin soruşturma devam ederken öğrencinin daha önce başka bir öğrenciyle yaptığı konuşma adeta kan dondurdu.

Posta.com.tr | Richneck İlköğretim Okulu'nda birinci sınıf öğretmeni olan Abigail Zwerner, okula silah getiren 6 yaşındaki öğrencisi tarafından vurulmuş ve ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılmıştı. 6 Ocak'ta yaşanan  vahim olayda 25 yaşındaki  öğretmen Zwerner, göğsünden vurulmasına rağmen diğer öğrencileri zarar görmeden sınıftan çıkartmayı başarmıştı. Yetkililer, öğrencinin öğretmenine silah doğrultmadan önce herhangi bir uyarıda ya da mücadelede bulunmadığını ifade etti. Ağır yaralanan öğretmenin bu hafta hastaneden taburcu olduğu açıklandı. Olaya dair ortaya çıkan yeni detaylarda saldırının adeta 'geliyorum' dediği görülüyor...

Haberin Devamı

SÜREKLİ PROBLEM ÇIKARIYORDU

Öğretmenler Sendikası gazeteye verdiği demeçte, öğrencinin sınıftaki eşyaları fırlattığı ve bir keresine başka bir öğretmene ondan nefret ettiğini ve onu ateşe vererek yanarak öldüğünü izlemek istediğini yazan bir not verdiğini belirtti. Öğretmen bu notu okul yöneticilerine götürdüğündeyse sadece 'konuyu uzatmaması gerektiği' söylendi. 

Aynı öğrenci bir keresinde de kapıya barikat kurarak öğretmeninin ve öğrencilerin sınıftan çıkmasını engelledi. Ancka başka bir öğretmen sayesinde sınıftan çıkmayı başardılar. 

Newport News Polis Şefi Steve Drew, vurulma olayının "kasıtlı" olarak soruşturulduğunu söyledi. Çocuğun ebeveynleri ise evdeki silahın emniyete alındığını açıkladı. 

Haberin Devamı

KAN DONDURAN SÖZLER

The Washington Post'un haberine göre, Zwerner ve okuldaki diğer öğretmenler, çocuğun sorunlu davranışlarıyla ilgili endişelerini yöneticilerle paylaştığı ancak bu durumun göz ardı edildiği ifade ediliyor. Okuldaki öğretmenler yaptıkları açıklamada, Zwerner'in çocuk için birkaç kez destek istediğini ve davranışlarındaki sorunları dile getirdiğini söyledi.