Dünya Arabasının camındaki işareti görünce dehşete düştü! Anlamı ortaya çıktı

Arabasının camındaki işareti görünce dehşete düştü! Anlamı ortaya çıktı

Paylaş
Arabasının camındaki işareti görünce dehşete düştü! Anlamı ortaya çıktı

Laura Morgan adlı kadın arabasının camındaki şüpheli işareti görünce neye uğradığını şaşırdı. Uzmanlar bu tarz işaretlerin bir anlamı olduğunu söylüyor.

Posta.com.tr |  Arabasında şüpheli bir işaret gören Laura Morgan, diğer sürücüleri uyarmak için harekete geçti. İngiltere'nin Wallasey kentinde yaşayan Laura, arabasının camına parmakla yazılmış bir X işareti gördü.

Haberin Devamı

Başlangıçta bu işareti çocukların şaka amaçlı yaptığını düşündü. Ancak işareti biraz araştırınca tehlikede olduğunu fark etti. 

'ANLAMAM 2 AYIMI ALDI'

Bir çocuk annesi Laura, "Ne olduğunu anlamam 2 ayımı aldı. Başlangıçta çocukların yaptığını düşündüm. Ancak işaretler akşam 10 ile sabah 6'ya karşı ortaya çıkıyordu" dedi. 

Kimileri, işaretlerin hırsızlar tarafından gizli bir iletişim aracı olarak kullanıldığını ve hedeflerini belirlemek için yapıldığını söylüyor. "Da Pinchi Code" olarak adlandırılan bu işaretler, kriminal çete üyelerinin birbiriyle iletişim kurmak için kullandığı işaretlerden oluşuyor. X işaretinin hırsızlar tarafından potansiyel soyulacak yer olarak belirlenen bölgelerde kullanıldığı iddia ediliyor. 

Haberin Devamı

Örneğin X, bir ev için "iyi hedef" olarak kullanılırken, daire içine alınan X'in anlamı muhtemelen "içeride çalınmaya değer bir şey yok" anlamına geliyor. 

Hırsızlar tarafından kullanıldığı iddia edilen sembolleri,  Mirror gazetesi şu şekilde derledi:

'BUNUN İÇİN SAATLER HARCADIK'

İngiliz Koruma Merkezi yetkilileri, "Hırsızlık konusunda oldukça kapsamlı bir bilgi birikimimiz var. Bunun için saatler harcadık. Bu sembollerin suçlular tarafından kullanıldığına şahit olduk. Ancak bu durum şifrelerin hırsız çeteleri arasında yaygın bir uygulama olduğu anlamına gelmiyor. Zira çoğu hırsız yalnız çalışıyor. Bu sembollerin çok nadir olarak kullanıldığını söyleyebiliriz" diyor.  

Görgü tanıkları ayrıca, bekar bir kadının mülkte tek başına yaşadığını göstermek için bir üçgen sembolünün kullanıldığını söylüyor.