Dünya 'Asrın sapığı' Josef Fritzl hapisten konuştu: Mide bulandıran ifadeler!

'Asrın sapığı' Josef Fritzl hapisten konuştu: Mide bulandıran ifadeler!

Paylaş
'Asrın sapığı' Josef Fritzl hapisten konuştu: Mide bulandıran ifadeler!

'Asrın sapığı' olarak adlandırılan Josef Fritzl'in suçları ortaya çıktığında tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Öz kızına bir mahzende 24 yıl boyunca tecavüz eden ve bu istismardan 7 çocuğu olan cani, müebbet cezasını çektiği hapishaneden ilk kez konuştu.

Derleyen: Mine Bozkurt | 2008'de Avusturya'dan gelen bir haber dünyada şok etkisi yaratmıştı. Josef Fritzl (87) adlı adam, öz kızı Elizabeth'i 24 yıl boyunca evinin bodrumunda tutsak tutmuş, genç kıza tecavüz etmiş, bu tecavüzlerden 7 çocuk dünyaya gelmiş ve biri ölmüştü.

Haberin Devamı

Fritzl'ın ölen bebeğin cesedini yaktığı belirlenmişti. Hakkında film de yapılan olayın ardından Fritzl'a müebbet hapis cezası verilmişti.

Fritzl, avukatı aracılığıyla yazdığı kitapta kendini 'iyi bir adam' ve 'sorumlu bir aile adamı' olarak tanımladı. 'Josef F.'nin Uçurumları' adlı kitapta cezaevinde kendisine yüzlerce aşk mektubu geldiğini de öne sürdü.

Parmaklıklar ardındaki cani Josef Fritzl, İngiliz gazetesi The Sun'a ilk kez röportaj verdi ve 130 yaşına kadar yaşamak istediğini söyledi. Fritzl, avukatı Astrid Wagner aracılığıyla Sun'a yaptığı açıklamada bir gün ailesini tekrar göreceğini söyledi. 

YURT DIŞINDA DA ÇOCUKLARI OLABİLİR

Elektrik mühendisi Fritzl, şimdi 57 yaşındaki kızı Elisabeth'i 24 yıl boyunca bir mahzene kilitlemiş ve ona cinsel tacizde bulunarak 7 çocuk sahibi olmuştu. Yurt dışına iş gezilerine de çıkan caninin orada da çocukları olduğuna inanılıyor. 

Haberin Devamı

Elisabeth 1984'te ortadan kaybolduğunda 18 yaşındaydı ve 2008 yılına kadar babasının Avusturya'nın Amstetten kentindeki aile evinin altına inşa ettiği zindandan dışarı çıkmadı. Doğan 7 çocuğunun 3'ü, Elizabeth'le birlikte zindanda kalmaya devam etti. 

Bebeklerden biri doğduktan birkaç gün sonra Fritzl'in ellerinde öldü ve Fritzl cesedini yaktı. Diğer üçü ise Fritzl ve korkunç suçları açığa çıktıktan sonra ondan boşanan, şimdi 84 yaşında olan karısı Rosemarie tarafından büyütüldü.

 

Fritzl'in korkunç suçlarını işlediği ev polisler tarafından böyle aranmıştı. 

2009 yılında ensest, tecavüz, zorlama, haksız yere hapsetme, köleleştirme ve küçük oğullarından birini ihmal sonucu öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Hapishanede röportaj veren Fritzl, cezaevindeki rutinini anlattı. Cani bir gün özgür bir adam olarak dışarı çıkacağına inandığı için iyimserliğini koruduğunu belirtti. Günlük diyet ve egzersiz rutinlerinden bahsederken "Her güne bir kahve ile başlıyorum. Düzgün bir şekilde uyanmak için bunu yapmalıyım. Ardından hemen bir fincan sıcak kakao içiyorum. Sonrasında çay, üç yumurta, jambonlu bir parça tost, sosis ve peynir ezmesi yiyorum. C vitamini tabletlerimi, magnezyum ve çinko takviyelerimi alıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Fritzl'in evi

130 YAŞINA KADAR YAŞAMAK İSTİYOR

Bunama hastası olduğu ortaya çıkan Fritzl, rutinine dair şunları söyledi:

Gün boyunca bol bol su içiyorum.  Geçenlerde, insanların iyi beslenirlerse ve egzersiz yaparlarsa 150 yaşına kadar yaşayabileceklerinin bilimsel olarak kanıtlandığını okudum. Yani 130 yaşına kadar yaşamak istiyorum. Planım bu.

Cani ayrıca  84 yaşındaki eski karısıyla barışmak istediğini ve 11 yıl önce boşanmış olmalarına rağmen tuhaf bir şekilde hala evli olduklarını iddia ettiğini açıkladı.

Viyana'daki Heute gazetesi, Fritzl'in tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olduğunu anlatan bir mektubunda şu ifadeleri yayınladı:

Hapiste ölmemi isteyen insanları anlıyorum. Ama bir gün özgürlüğü yaşamak istiyorum. Ölmekten hiç korkmadım.

Fritzl'in onu dövmek için hazır bekleyen birkaç mahkum olduğu için hapishanenin bahçesinde yürümekten kaçındığı ifade edildi. Haziran 2022'de bir mahkeme, yargıçların Fritzl'i daha yumuşak bir hapishaneye taşıma planlarını reddetti. Ardından Fritzl'in yüksek güvenlikli hapishaneye gönderildi. 

AKIL HASTASI SUÇLULARIN HAPİSHANESİNDE KALIYOR

Avusturya'nın Viyana'daki Yüksek Bölge Mahkemesi (OLG), Nisan 2022'de alınan ve Fritzl'in normal bir hapishaneye nakledilmesini öngören bir kararı bozdu. Bunun yerine, 87 yaşındaki caninin akıl hastası suçlular için olan yüksek güvenlikli Stein Hapishanesi'nde kalmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Savcılık, Fritzl'i yüksek güvenlikli psikiyatri hapishanesinde tutma kararının, halen tedavi edilemeyen ciddi bir akıl hastalığından muzdarip olması nedeniyle haklı olduğunu belirttiler.