Dünya Azerbaycan'dan Karabağ'da operasyon

Azerbaycan'dan Karabağ'da operasyon

Paylaş
Azerbaycan'dan Karabağ'da operasyon

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu.

Karabağ'dan gelen acı haberlerin ardından Azerbaycan düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

PEŞ PEŞE PATLAMALAR CAN ALDI

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bugün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bu olayın ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı.

Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Azerbaycan'dan Karabağ'da operasyon

TÜRKİYE'DEN İLK MESAJ

Azerbaycan'ın ayrılıkçı Ermeni güçlerin provokasyonları nedeniyle Karabağ'da operasyon başlatmasının arından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov ile görüştü. Güler, Hasanov'a Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanlarında olduklarını iletti.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Hasanov, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da yürüttüğü yerel antiterör tedbirleri hususunda Güler'i bilgilendirdi. Açıklamada, "Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hasanov, mevkidaşı Güler'e Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki terörle mücadele operasyonu hakkında bilgi verdi. Yaşar Güler, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade etti." ifadeleri yer aldı.