Dünya Beş gündür kayıptı... Şarap ve lolipopla hayatta kaldı

Beş gündür kayıptı... Şarap ve lolipopla hayatta kaldı

Paylaş
Beş gündür kayıptı... Şarap ve lolipopla hayatta kaldı

Avustralya'nın Victorian ormanlarında beş gün boyunca kaybolan kadın sadece yanındaki atıştırmalıklar ve hislerine güvenerek hayatta kaldı.

Posta.com.tr| 48 yaşındaki Lillian, Victoria's High Country'deki Bright'ta kısa bir yolculuğa çıkmak istedi. Ancak Lillian'dan bir daha haber alınamadı. Arabası Mitta Mitta ormanlık alanındaki bir toprak yolun sonunda görülmesinin ardından polis arazide arama çalışması başlattı. 

Haberin Devamı

Lillian, 30 Nisan'daDartmouth Barajı'na doğru ilerliyordu. Ancak yanlış bir yola girdiğini fark edip arabasını döndürmeye çalışırken çamura saplandı. Cep telefonları çekmediğinden yardım isteyemedi ve sağlık sorunları nedeniyle fazla ilerleyemedi. 

Lilian'ın ailesi, ondan haber alamayınca polise haber verdi ve bölgede arama çalışmaları başladı. Bölgede gezinen polis helikopteri, 5 günün ardından Lillian'ı  buldu. Wodonga Polis Karakolu çavuşu Martin Torpey, Lillian'ın şans eseri arabasına sakladığı bazı atıştırmalıklar sayesinde hayatta kaldığıı söyledi. 

Çavuş Torpey, "Alkol tüketmeyen Lillian'ın yanında bulunan tek sıvı annesine hediye olarak aldığı bir şişe şaraptı" dedi ve ekledi:

Sadece kısa bir günlük bir gezi planlıyordu, bu yüzden yanına sadece birkaç atıştırmalık ve lolipop almıştı ama su almamıştı. Arabasında kalmak ve çalılıklara gitmemek için sağduyulu davrandı, bu da polisin onu bulmasına yardımcı oldu.

Arabasını hareket ettiremeyen Lillian, soğuk gecelerde ısınmak için klimasını kullandı. En yakın kasabadan yaklaşık 60 kilometre uzakta bulunan Lillian polisi görünce sevince boğuldu. Lillian susuzluk yaşadığı için tedavi için hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı