Dünya Biden'ın nükleer gurusu görevden alındı

Biden'ın nükleer gurusu görevden alındı

Paylaş
Biden'ın nükleer gurusu görevden alındı

ABD Başkanı Joe Biden'ın (80), 'nükleer gurusu' olarak tanınan ABD Enerji Bakanlığı yetkilisi Sam Brinton'ın (35) havalimanında başkalarının bavullarını çalarken görüntüleri ortaya çıkmıştı. Enerji Bakanlığı, iddiaların ardından Brinton'ı görevden aldı.

Posta.com.tr | Kendini 'cinsiyetsiz' olarak tanımlayan, kadın ve erkek kıyafetleri giymesiyle bilinen Sam Brinton'ın 6 Temmuz'da Las Vegas'taki havalimanında içinde 1700 dolarlık mücevher, 850 dolarlık kıyafet, 500 dolarlık makyaj malzemesi olan bir kadına ait bavulu çaldığı ana ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı. ABD Başkanı Joe Biden'ın 'nükleer gurusu' olarak tanımlanan Brinton'ın aynı gün üzerindeki 'gökkuşağı' desenli tişörtle Instagram'da yaptığı paylaşımla kendini ele verdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Brinton, eylülde de Minnesota’daki havalimanında içinde 2 bin 325 dolarlık eşya bulunan yine bir kadına ait lüks bavulu çalmakla suçlanmıştı. Brinton bavulu dalgınlıkla kullandığını söylemişti. Ancak içindekileri boşaltıp kullanmaya başladığı, ayrıca uçağa da bavulsuz bindiği ortaya çıkmıştı.

YOLLARINI AYIRDILAR

Nükleer atık yetkilisi olan Sam Brinton, hırsızlık suçlamalarının ardından açığa alınmıştı. Ancak Enerji Bakanlığı, iddialarının ardından Sam Brinton'ın kovulduğunu açıkladı. Bakanlık sözcüsünün yaptığı açıklamada "Sam Brinton artık Enerji Bakanlığı çalışanı değil. Yasaya göre Bakanlık personeli hakkında daha fazla yorum yapmayacak" denildi. 

Sam Brinton ile ilgili iddiaların ardından bir grup siyasetçi, Enerji Bakanı Jennifer Granholm'a çağrıda bulunmuş ve Brinton'ın işten çıkarılmasını talep etmişti. Siyasetçilerin açık mektubunda "Sam Brinton'ın istifasını talep ediyoruz ve sizden küçük siyaseti bir kenara bırakmanızı ve Amerika'nın enerji sektörünü etkilemek için yalnızca en nitelikli ve kendini adamış kişileri atamanızı rica ediyoruz" ifadeleri yer almıştı. 

Haberin Devamı

Brinton, Minnesota'daki hırsızlıktan 5 yıl, Las Vegas'taki hırsızlıktan ise 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.