Dünya Binlerce yıllık sistem geri döndü! Güvercinin çantasından çıkanlar şoke etti!

Binlerce yıllık sistem geri döndü! Güvercinin çantasından çıkanlar şoke etti!

Paylaş
Binlerce yıllık sistem geri döndü! Güvercinin çantasından çıkanlar şoke etti!

Kanada'da bulunan bir hapishanede infaz memurlarının uzun uğraşlar sonucu yakaladığı güvercinin üzerinden çıkanlar başta müdür olmak üzere herkesi şoke etti.

Posta.com.tr | Günümüzde neredeyse her şehirde her noktada güvercin görmek mümkünken sırtında minik çantalar taşıyan posta güvercinleri, teknolojinin ilerlemesi ile oldukça nadir olarak kullanılır hale geldi.

Haberin Devamı

Buna rağmen geçmişte önemli mesajlar ve ufak yüklü hediyeler göndermek için en yaygın yol olan posta güvercinlerine nadir de olsa bugün de karşılaşabiliyoruz. Bunun bir örneği ise Kanada'nın Britanya Kolumbiyası bölgesinde bulunan hapishanede yaşandı.

ÇANTASINI FARK ETTİLER

Hapishane görevlileri kompleksin etrafında uçan güvercinleri fark ettiler ancak başlangıçta her şeyin normal olduğunu düşündüler. İlerleyen günlerde ise bu güvercinin üzerlerinde küçük bir çanta olduğu gözlerine çarptı.

Hemen birini yakalamak için harekete geçen güvenlik görevlileri, buldukları karşısında adeta şoke oldu. Güvercinlerin küçük çantalarının içleri uyuşturucu doluydu.

Kanada Islah Memurları Birliği'nin Pasifik bölge başkanı John Randle, güvercinlerin çantalarında bulunan uyuşturucu karşısında şoke olduklarını ifade ederek, "İlk tepkim, teknolojideki tüm gelişmeler ve gördüğümüz dronların, uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle sayısının artmasıydı. Bir güvercine bağlı olmasını ise asla beklemezdim" diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK KEZ 29 ARALIK'TA GÖRDÜLER

Hapishane görevlileri bu güvercini ilk kez 29 Aralık 2022 tarihinde tespit etmişti. Bir mahkumun serbest zamanında ilgilendiği hayvan, başlangıçta normal bir güvercin gibi duruyordu. Tekrar tekrar önlerinden geçmesinin ardından ise yetkililer bir şeylerin ters gittiğini fark etti.

Randle, güvercinin yakalanması ile ilgili şöyle konuştu:

Ceza infaz memurları tarafından tespit edildi. Üzerinde paket olan kuşu memurlar ilk kez standart devriyelerini yaparken gördü.

MEMURLARIN YARATICILIĞI İLE YAKALANDI

Uzun süren planlama ve memurların 'yaratıcılığı' ile birlikte yetkililer, kuşu yakalamayı başardı. Dışarıdan bakan biri için oldukça gereksiz bir iş yaptıkları sanılan yetkililer bununla oldukça mutlu olmuşlardı.

Sırtında ufak çantası bulunan güvercinden daha şaşırtıcı şey ise, kuşun çantasında taşıdıklarıydı. Yetkililer, kutuyu açtıklarında 30 gram ağırlığında kristal meth adı verilen uyuşturucu ile karşılaştı.

30 gram ağırlığın söz konusu uyuşturucu için oldukça yüksek olduğunu söyleyen Randle, bunun ne kadar süredir devam ettiğini bilmediklerini ve durumun tek kelimeyle korkunç olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

DRONLARDAN SONRA GÜVERCİNLER

13 yıllık meslek hayatında böyle bir durum ile karşılaşmadığını söyleyen Randle, yakın geçmişte hapishaneye dronlar ile uyuşturucu sokulmaya çalışıldığını ve bunların önüne geçtiklerine dikkat çekti. Güvercin üzerinde bulunan uyuşturucu ise onların daha dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

Uyuşturucu kaçakçılarının teknolojide geri gittiğini söyleyen Randle, "Belki de dron yasağıyla ilgili yaptığımız onca çalışmadan dolayı, kaçak malları tespit edilmeden içeri sokmanın yeni yollarını bulmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Hapishane pazarına girmek isteyen uyuşturucu satıcıları kompleksin yakınlarına gelip içeri doğru güvercin fırlatarak bunu başarabilirdi ya da kuşları eğiterek hapishanenin onların evi olduğunu öğretip böyle kullanılabilirdi. Bu şekilde dışarıdan üzerine uyuşturucu koyulan kuş, evine döndüğünü düşünerek hapishaneye uyuşturucu sokabilir.

Haberin Devamı

BİNLERCE YILLIK SİSTEM GERİ DÖNDÜ

Bu seçeneklerin hangisi yaşanmış olursa olsun, kaçakçıların eski sistemlere geri döndüğü dikkat çekti. Güvercinler ile insanlar arasında iletişim tarihi çok daha eskilere dayanmakta.

Antik Roma'dan Dünya Savaşları'na kadar tarihin her noktasında kullanılan güvercinler, günde yaklaşık 1100 kilometre yol yapabiliyor.

Güvercinler daha önce uyuşturucu kaçakçıları tarafından bile kullanılmıştı. 2015'te Kosta Rika'daki yüksek güvenlikli bir hapishaneye esrar ve kokain kaçakçılığı yapan bir güvercin yakalandı. Bir diğeri ise 2017 yılında Irak'tan Kuveyt'e uyuşturucu taşırken yakalandı.