Dünya Bir gizemli ölüm daha! Putin'in savunma yetkilisi balkondan düştü

Bir gizemli ölüm daha! Putin'in savunma yetkilisi balkondan düştü

Paylaş
Bir gizemli ölüm daha! Putin'in savunma yetkilisi balkondan düştü

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgalden bu yana, Putin'in müttefikleri art arda gizemli ölümlere kurban gitti. Ölüm halkasına bir yeni isim daha eklendi.

Posta.com.tr | Rusya'nın St Petersburg şehrinde savunma bakanlığı yetkisinin gizemli bir şekilde pencereden düştüğü açıklandı. Batı Askeri Bölgesi'nin finans departmanının başı olan 58 yaşındaki Marina Yankina'nın binadan düşmeden önce belgeleri balkonda bıraktığı söyleniyor. Yerel medyanın haberine göre Yankina'nın cesedi Zamshina caddesindeki evinin altında bulundu. Yankina'nın cansız bedeni bölge sakinleri tarafından fark edilince yetkililere haber verildiği belirtildi. 

Haberin Devamı

Olayın yaşandığı bölgeye gelen polis, belgelerin ve Yankina'ya ait eşyaların evinin balkonunda olduğunu keşfetti. Yankina'nın şüpheli ölümü dedektifler tarafından soruşturulmaya başlandı. 

Bölge medyası Yankina'nın savunma departmanında çalıştığını onayladı. Yankina'nın daha önce Federal Vergi Servisi ve St. Petersburg Mülkiyet İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı dolarak çalıştığı açıklandı. Marina Yankina, 72 yaşındaki Tümgeneral Vladimir Makarov'un Moskova yakınlarındaki evinde vurularak öldürülmesinin ardından gizemli ölüm halkasına katılan son kişi oldu. 

Geçen ay oligark Magomed Abdulayev, araba çarpması sonucu ölmüştü. 

Aralık ayında General Alexei Maslov, Putin'le yapacağı toplantının ertelenmesinden bir gün sonra ölmüştü. 

Haberin Devamı

Putin'in en iyi mühendislerinden biri olan Vladimir Nesterov, zimmete para geçirmekle suçlandıktan sonra aniden ölmüştü.