Dünya Bucha'da işkence odası bulundu! Elleri bağlı halde sivilleri katletmişler

Bucha'da işkence odası bulundu! Elleri bağlı halde sivilleri katletmişler

Paylaş
Bucha'da işkence odası bulundu! Elleri bağlı halde sivilleri katletmişler

Dünya, Rus güçlerinin Bucha'da sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliama tepki gösteriyor. Bölgedeki tetkikler sürerken, Rus askerlerinin işkence odası bulundu. İşkence odasında elleri bağlı 5 kişinin cesedi vardı.

NTV'de yer alan habere göre, Ukrayna Başsavcılığı'ndan yetkililer Facebook'ta yaptıkları açıklamada, Buça'daki bir "işkence odasında" elleri bağlı beş kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, "Savcılar, Kiev bölgesinde Rus savaş suçlarını kaydetmeye devam ediyor. Kiev Bölge Savcılığı ve Kiev bölgesinin çevresindeki savcılıkları prosedür öncülüğünde, savaş kanunu ve adaletini ihlalden cezai işlem yapmaktadır” denildi.

İŞKENCE YAPIP ÖLDÜRDÜLER

Bununla birlikte, adamların cesetlerinin bir "çocuk sanatoryumu"nun bodrumunda bulunduğu belirtildi. Ölümleri bir savaş suçu olarak araştırılıyor.

Yetkililer, "Rus silahlı kuvvetlerinin askerleri silahsız sivillere işkence yaptı ve ardından öldürdü. Rus saldırganlığına karışan her savaş suçunun ve kişinin durumunu belirlemek ve onları adalete teslim etmek için tüm önlemler alınmaktadır” dedi.

Diğer taraftan, Rus askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığı bildirildiğinden, son günlerde Ukraynalı sivillerin sokaklarda ölü bırakıldığı ve toplu mezarların kazıldığına dair haberler arttı.

Haberin Devamı

Kiev Independent gazetesinin haberine göre, Kiev'in bir banliyösü olan Buça haftalardır Rus askeri kontrolü altındaydı ve kasaba geri alınırken yüzlerce sivilin cesetleri bulundu.