Dünya Lavrov kurgu demişti! Bucha’daki gerçek uydu görüntüleriyle ortaya çıktı

Lavrov kurgu demişti! Bucha’daki gerçek uydu görüntüleriyle ortaya çıktı

Paylaş
Lavrov kurgu demişti! Bucha’daki gerçek uydu görüntüleriyle ortaya çıktı

Rus ordusu Ukrayna'dan geri çekilirken arkalarında vahşet bıraktı. Elleri bağlanmış masum sivillerin cesetleri sokaklarda görüntülendi. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin 'soykırım' olarak adlandırdığı Bucha'daki katliama Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise 'Kurgu' dedi. Ancak ABD basınının servis ettiği görüntüler, korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Bucha'daki Yablonska Sokağı'nın farklı tarihlerde çekilmiş uydu fotoğraflarını sayfasına taşıdı. Fotoğraflarda çok sayıda cesedin yerde yattığı ve 1 Nisan'da Rus işgalciler çekilinceye kadar yerlerinden kıpırdatılmadığı görüldü.

Ukrayna ordusu ve uluslararası gazetecilerin hafta sonu ulaştığı Bucha'da sokaklar ceset doluydu. Neredeyse tamamı yakından ateş edilerek öldürülen sivillerin bazılarının ise elleri arkadan bağlıydı.

Haberin Devamı

Ukrayna başsavcısı, Borodyanka kasabasının kurban sayısı açısından Kiev bölgesinde en kötü yer olabileceğini söylüyor.

Ukraynalı yetkililer, Bucha'da Rus askerleri tarafından yargısız infazla öldürülen 50 sivilin cesedine ulaştı, toplam can kaybının 300'ü aştığı belirtiliyor.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

New York Times gazetesi ise, Bucha'yı gösteren yeni uydu fotoğraflarında bir sokağın farklı tarihte çekilmiş görüntülerini sayfasına taşıdı. 28 Şubat tarihinde Yablonska Sokağı tertemiz ve hiçbir detay göze çarpıyor. Ancak 9 ve 10 Mart tarihlerine gelindiğinde sokaktaki cesetler açık şekilde seçiliyor. New York Times, 19 Mart'ta alınan bir görüntüyü haberinde kullandı.

Rus işgalcilerin çekildiği 1 Nisan tarihinde cesetler aynı şekilde sokakta duruyordu. Uydu fotoğraflarını New York Times'a analiz eden uzmanlar, cesetlerin neredeyse üç hafta boyunca aynı pozisyonda durduğunu kaydediyor.

Haberin Devamı

 

Yablonska Sokağı'nda çekilen ikinci videoda üç ceset daha var. Biri bisikletinin yanında yatıyor, diğeri terk edilmiş bir aracın yanında. Uydu fotoğrafları, terk edilmiş araç ve yanındaki cesedin 20 ve 21 Mart tarihinde Yablonska Sokağı'nda olduğunu kanıtlıyor.

New York Times, dünyayı dehşete sürükleyen diğer cesetlerin Yablonska Sokağı'nın bir kilometre çevresine dağılmış olduğunu da haberinde belirtiyor.

Bucha’daki gerçek uydu görüntüleriyle ortaya çıktı Rus ordusu Ukrayna'dan geri çekilirken arkalarında vahşet bıraktı. Elleri bağlanmış masum sivillerin cesetleri sokaklarda görüntülendi. ABD basınının servis ettiği görüntüler, korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Bucha'daki Yablonska Sokağı'nın farklı tarihlerde çekilmiş uydu fotoğraflarını sayfasına taşıdı. Fotoğraflarda çok sayıda cesedin yerde yattığı ve 1 Nisan'da Rus işgalciler çekilinceye kadar yerlerinden kıpırdatılmadığı görüldü.