Dünya Burada kalmak yürek ister! Lanetli hapishaneyi otele çevirdiler

Burada kalmak yürek ister! Lanetli hapishaneyi otele çevirdiler

Paylaş
Burada kalmak yürek ister! Lanetli hapishaneyi otele çevirdiler

Kanada'daki Ottawa Hapishanesi, uzun yıllar önce en azılı suçlular, katiller ve akıl hastalarıyla doluydu. Ölen mahkumlar tarafından lanetlendiğine inanılan ve koridorlarından 'ruhlarının' gezdiği iddia edilen hapishane, şimdi cazibe merkezi haline geldi.

Posta.com.tr | Eskiden en azılı mahkumların kaldığı Ottawa’daki hapishane, otele dönüştürüldü. Her oda, orada kalan mahkumların adını taşıyor. Katillerin kaldığı korkunç hücreler restore edilip yenilendi. Hapishane, 1862'de Ottawa'nın adliye binasına yakın olarak inşa edilmişti.

Haberin Devamı

Politikacı Thomas D'Arcy McGee'nin öldürülmesi de dahil olmak üzere bu hapishane, çoğu katilin son durağı oldu. McGee’ye öldüren Patrick J. Whelan, hapishanenin hemen dışında 5 bin kişinin önünde idam edilmişti. Efsaneye göre, Whelan'ın hayaleti, hala binanın koridorlarında dolaşıyor. Bazı kişiler Whelan’ın hayaletini gördüklerini iddia ediyor.

Mahkumların asılarak idam edildiği hapishanenin orijinal darağacı bile hâlâ duruyor. 1972’de kapatılan bina, bir asırdan uzun süre hapishane olarak kullanıldı. O dönemlerde yüzlerce kadın, erkek ve çocuk mahkum insanlık dışı koşullarda bu hapishanede tutuldu. Hatta akıl hastası olanların bile burada kaldığı iddia ediliyor.

İSİMSİZ CESETLER

İlerleyen dönemlerde hapishanede yapılan kazılarda, korkunç koşullarda ölen mahkumlara ait olduğu düşünülen sayısız sayıda mezar ortaya çıktı. Ölen mahkumların ruhlarının Ottawa Hapishanesi’ne musallat olduğu düşünüldüğü için birçok paranormal araştırmacı hapishaneye keşif turu düzenledi.

Haberin Devamı

Şimdi gezginler için popüler bir mekan haline gelen hapishane hücrelerinin duvarlarında eski mahkumlar tarafından yapılan karalamalar duruyor. 

Hapishane konseptli kafeye yoğun ilgi İran’ın başkenti Tahran’da bulunan "Hücre 16" adlı hapishane konseptli kafe, yoğun ilgi görüyor.

İRAN'DA DA YAPILDI

Hapishane konseptlerinin cazibe merkezi olarak kullanılmasına ilk kez şahit olmuyoruz. İran’ın başkenti Tahran’da bulunan "Hücre 16" adlı hapishane konseptli kafe yoğun ilgi görmüştü. Kafe, borçlarını ödeyememeleri nedeniyle hapis cezası alan ve isimsiz bir hayırsever tarafından borçları ödenerek serbest bırakılan iki İranlı eski mahkum tarafından açıldı.