Dünya Büyücülüğü takıntı haline getiren kadın keçileri öldürdü, yabancıyı bıçakladı, intihar etti

Büyücülüğü takıntı haline getiren kadın keçileri öldürdü, yabancıyı bıçakladı, intihar etti

Paylaş
Büyücülüğü takıntı haline getiren kadın keçileri öldürdü, yabancıyı bıçakladı, intihar etti

Kan donduran cinayetten haftalar önce, birini kalbinden bıçaklamakla tehdit etmişti. Trajedi adeta adım adım geliyorum dedi Büyücü vahşeti! Keçileri katletti, bir yabancıyı bıçakladı, hücrede ölü bulundu.

32 yaşındaki sanatçı Emma Borowy'nin büyücülüğe takıntılı bir şizofreni hastasıydı. İşlediği kan donduran cinayetten önce iki keçiyi, 'adak' olarak katlettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

74 yaşındaki Roger Leadbeater'ı öldürmeden yalnızca üç hafta önce ise, 'birini kalbinden bıçaklamakla' tehdit ettiği de İngiliz basınına yansıyan detaylar arasında.

Milliyet.com.tr'nin haberine göre, Borowy, Ağustos ayında bir parkta köpeğini gezdiren belediye çalışanı Leadbeater'ı öldürmekle suçlanıyordu. Yaşlı adam ilk bulgulara göre, rastgele ve sebepsiz saldırının ardından çok sayıda bıçak yarası yüzünden hayatını kaybetti.

DEFALARCA TEDAVİ GÖRDÜ, HAPİSHANEDE İNTİHAR ETTİ

Genç kadın cinayeti işlediği dönemde bir akıl sağlığı merkezinin gözetiminde bulunuyordu. Borowy, hapishanede tutuklu olduğu zaman diliminde şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Genç kadının ölüm sebebinin, intihar olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Borowy'nin akıl sağlığı sorunu yüzünden duruşmaya çıkmaya uygunluğu değerlendiriliyordu ve Sheffield Kraliyet Mahkemesinde yapılan duruşmada Yargıç Jeremy Richardson, onun zihinsel sağlık sorunları olan insanlara destek sağlamaya adanmış bir hastaneye nakledileceğini söyledi.
64 yaşındaki babası Karl, küçük bir oğlu olan Borowy'nin Warrington, çeşitli akıl sağlığı tesislerinde tedavi gördüğünü ancak sık sık merkezlerden ayrıldığını aktardı.

Babası yanı sıra, kızının uyuşturucu problemi olduğunu da ekledi. Ayrıca, hâlâ evde yaşayan oğullarından birinin, kız kardeşini 'tehlikeli' gördüğü için onu eve sokmamasını söylediğini de anlattı.

EVİNDE BÜYÜCÜLÜK SEMBOLLERİ VARDI

Borowy'nin komşularından biri ise, kendisine şizofreni ve otizm teşhisi konulduğunu söylediğini kaydetti. Yanı sıra, cinayet işlendiği dönemde yaklaşık üç aydır evinde görülmüyordu.

Komşusu, Borowy'nin evde yaptığı 'vudu bebekleri' olduğunu ve evini yıldız sembolleri ile taş düzenlemeler gibi büyücülük sembolleriyle donattığının da altını çizdi.

Ayrıca Borowy'nin, Sheffield'deki bıçaklama olayından sadece üç hafta önce bir arkadaşının evine endişe verici bir ziyarette bulunduğunu da ekledi.

"Emma onun kapısının önünde belirdi. Eğer yanına gelirlerse birini kalbinden bıçaklayacağını söyledi" diyerek yaşadığı korkutucu günleri anlattı.

Haberin Devamı

İKİ KEÇİYİ VAHŞİCE KATLETMİŞTİ

Borowy'nin yanı sıra, geçtiğimiz yılın Ekim ayında iki keçinin 'adak' olarak katledilmesinden de sorumlu olduğu gelen bilgiler arasında. Hayvanlar yerel bir aileye aitti. Çalındılar ve daha sonra 'kırık kemikler ve kesilmiş boğazlarla' bulundu.

Sahibi Emma McLeod, Borowy'nin tutuklandığını ancak hiçbir zaman dava açılmadığını kaydetti. Keçiler, bir çukurun kazıldığı alanda bulundu ve 'kara büyüde' kullanılan sembol olan bir beşgen de olay yerinde göze çarpan detaylar arasında yer alıyordu.

Leadbeater'ın ölümüyle ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılması bekleniyor. Yetkililer genç kadının psikiyatrik bakımının ayrıntılarını açıklamadı.