Dünya Can alan Strep A kabusu

Can alan Strep A kabusu

Paylaş
Can alan Strep A kabusu

İngiltere’de altı çocuğun ölmesine yol açan ‘Strep A’ bakterisi alarm verilmesine yol açtı.

Birkaç hafta içinde İngiltere ve Galler’de ölen çocukların tamamı 10 yaşın altında. Bu yıl ülkede 1-4 yaş arasında 100 bin çocuk başına 2 ila 3 Strep A vakası görüldü. Enfeksiyon vakaları koronavirüsün ortaya çıkmasından önceki döneme göre yaklaşık beş kat daha fazla. Bazı uzmanlar bunun yeni bir varyant olmadığını, uzun süren karantina sonrası artan sosyalleşmeyle ilgili olabileceğini söylüyor.Boğazda ve ciltte bulunan Strep A bakterisi, çoğu kez belirti vermeyebiliyor.

Haberin Devamı

BELİRTİLERE DİKKAT

Belirtileri arasında ise yutkunma sırasında ağrı, ateş, beyaz benekli şişmiş bademcikler, boyun bezleri şişmesi, yüksek ateş veya deri döküntüsü var. Türkiye’de görülmeyen hastalığın bulaşıcılık oranı da yüksek. Hapşırık, öksürük, öpüşme ve cilt teması ile geçebiliyor. Uzmanlar ellerin sık sık yıkanmasını, okul kıyafetlerinin temiz tutulmasını, ortak eşya kullanılmamasını öneriyor. Hastalık için enfeksiyon tedavisi uygulanıyor.

4 yaşındaki Camila Rose Burns pazartesi gününden bu yana hastanede yaşam savaşı veriyor. Ailesi cumartesi günü göğüs ağrısı ve nefes sıkıntısı çeken Camila’yı hastaneye pazartesi götürdüklerini söyledi, ailelere hızlı davranmalarını önerdiler.