Dünya 'Cankurtaran' vatandaşlık

'Cankurtaran' vatandaşlık

Paylaş
'Cankurtaran' vatandaşlık

İngiltere’de yakalandığı tedavisi olmayan hastalık nedeniyle mahkemenin ‘fişi çekilebilir’ kararı verdiği 8 aylık Indi Gregory için İtalya harekete geçti. Bakanlar Kurulu’nun acil toplantıyla vatandaşlık verdiği bebeğin İtalyan hastanesinde tedavisine devam edilmesi planlanıyor.

İngiltere'de 8 aylık Indi Gregory tüm enerjisini tüketen mitokondri hastalığıyla dünyaya gelmişti. Yaşam destek ünitesine bağlı Indi'nin hastalığının tedavisi yoktu. İngiltere Yüksek Mahkemesi, Indi'nin fişinin çekilmesine karar verdi. İtalya'nın başkenti Roma'da Vatikan'a bağlı faaliyet gösteren Bambino Gesu Pediatri Hastanesi, Indi'nin tedavisini devam ettirme teklifinde bulundu. Ancak ailenin İtalya'ya gitme talebi cumartesi görülen duruşmada reddedildi. Bunun üzerine İtalya'da Bakanlar Kurulu pazar günü acil olarak bir araya geldi.

Haberin Devamı

MASRAFLAR DEVLETTEN

Toplantıda Indi'ye vatandaşlık verildi. İtalyan hükümeti ayrıca bebeğin Avrupa'nın en büyük pediatri polikliniği olan hastanedeki tüm tedavi masraflarını da karşılayacağını duyurdu. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni "Indi'nin hayatını sonuna kadar savunmak için elimden geleni yapacağım" dedi. 2018’de de benzer bir vaka yaşanmış, İngiltere’de fişi çekilmesine karar verilen 23 aylık Alfie Evans için yine Bambino Gesu Hastanesi'ne nakil talebi gelmişti. İtalya o dönem de Alfie'ye vatandaşlık vermiş ancak İngiliz mahkemesi, bebeğin İtalya'ya götürülmesine izin vermemişti. Fişi çekilen Alfie ölmüştü.