Dünya Cansız bedeni sahilde bulunmuştu: 50 yılın ardından kim olduğu ortaya çıktı

Cansız bedeni sahilde bulunmuştu: 50 yılın ardından kim olduğu ortaya çıktı

Paylaş
Cansız bedeni sahilde bulunmuştu: 50 yılın ardından kim olduğu ortaya çıktı

1974 yılında Massachusetts’teki Provincetown sahilinde korkunç bir şekilde cinayete kurban giden bir kadının cesedi bulunmuştu. Olayın üzerinden geçen yaklaşık 50 yılın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Posta.com.tr | Temmuz 1974’te 13 yaşındaki bir kız çocuğu, ulusal park bekçilerinin karakoluna yakın bir yerde vücudu korkunç şekilde yara almış bir kadın cesedi buldu. Katil, kurbanın kimliğinin belirlenememesi için cesedin ellerini kesmiş ve başarısız bir şekilde başını da kesmeye çalışmıştı. Ölen kadının başının sol tarafı ölümcül bir darbe almıştı ve öldükten sonra cinsel saldırıya uğramıştı.

Haberin Devamı

NE SİLAH NE DE BOĞUŞMA

Suç mahallinde hiçbir silah yoktu. Kadının cesedi plaj havlusuna, başı ise kot pantolonun üzerine konulmuştu. Cesette herhangi bir boğuşma belirtisi yoktu. Bu durum da dedektiflere kurbanın saldırganını tanıdığını ve ölümünün başka bir yerde gerçekleşmiş olabileceğini düşündürdü. Yaklaşık 50 yıldır cesedin kime ait olduğu belirlenemedi.

EN UZUN SÜRE TANIMLANAMAYAN KURBAN

FBI bu olayı ‘en uzun tanımlanamayan cinayet kurbanı’ olarak adlandırdı. Olayla ilgili hiçbir tutuklama yapılmadı. Uzun zamandır dedektifleri meşgul eden cesedin kimliği belli oldu. 

FBI yetkilileri, Massachusetts'te cinayete kurban giden kişinin Tennessee'li Ruth Marie Terry olduğunu ortaya çıkardı. Terry 37 yaşındayken kaybolmuştu ve hakkında kayıp ilanı vardı.

Haberin Devamı

KAYIP İLANI VARDI

Cesedinin ise neden Provincetown'da bulunduğu bilinmiyor. Olayda herhangi bir tutuklama olmasa da Yerel Bölge Savcısı Michael O'Keefe, saldırganın ölmüş olabileceğini, ancak dedektiflerini katili bulmaya çalışacaklarına devam edeceklerini belirtti. 

FBI ajanı Joe Bonavolonta, cesedin kimliğinin belirlenmesi hakkında "Soruşturmada kuşkusuz hepimizi katilin kimliğini belirlemeye yaklaştıracak büyük bir kırılma" dedi.