Dünya Cehennem Melekleri'nin korkunç adaleti

Cehennem Melekleri'nin korkunç adaleti

Paylaş
Cehennem Melekleri'nin korkunç adaleti

ABD California’da cuma günü sonuçlanan bir dava, dünyanın en tanınmış motosiklet kulübü Cehennem Melekleri’nin korkunç yüzünü gözler önüne serdi. Grup, herhangi bir hata ya da suça karşılık kendi içindeki ‘adaleti’ tecavüz, cinayet, tehdit ve şiddet ile sağlıyordu.

ABD California'da dünyanın en tanınmış motosiklet kulübü Hells Angels'ın (Cehennem Melekleri) üyesi Joseph Hardisty'nin ihbarıyla başlayan ve 10 yıl süren soruşturma, kulübün korkunç kirli çamaşırlarını ortaya çıkardı. Bunlardan biri 'intikam tecavüzü'ydü. Grubun üyelerinden Raymond Foakes, sevgilisiyle birlikte olan başka bir üyeye zorla dövme yaparken grubun diğer üyeleri de kurbanın sevgilisine tecavüz etmişti. Raymond Foakes cinayetten soyguna ve uyuşturucu ticaretine kadar birçok suçtan mahkum oldu.

Haberin Devamı

YARDIM 'MELEĞİ'

Sonoma şubesi üyesi Joel Silva 2014'te Salem şubesi başkanı Christopher Ranieri'nin bir arkadaşını tehdit etti. Salem şubesi, Joel Silva'nın öldürülmesine karar verdi. Joel Silva, Fresno şubesinde kafasının arkasından vurularak öldürüldü. Cesedi yok eden ise çocuklar için düzenlediği yardım organizasyonları ile tanınan Merl Hefferman'dı. Merl Hefferman, Yost & Webb Cenaze Evi'nin sahibi Levi Phipps'i silahla tehdit ederek Joel Silva'nın cesedini krematoryumda yaktırmıştı. Merl Hefferman bu nedenle 4 yıl hapis cezası aldı.

CESETLER ‘PİZZA FIRINI’NA

Santa Rosa şubesinden Jonathan Nelson (46) ve Russell Taylor Ott (69) da Joel Silva'nın ölümünden suçlu bulundu. Levi Phipps, Joel Silva'nın cesedi yakılırken Merl Hefferman'ın 'krematoryumdan büyülendiğini' ve bir gün 'bir şeyleri yok edebilmek' için tesisin anahtarlarını istediğini iddia etti. Ardından grup üyeleri, 'pizza fırını' adını verdiği krematoryumu en az 5-6 kez daha kullandı. Fırında yakıldığı düşünülenler arasında Joel Silva'nın kamyonetini yakarak cinayetin örtbas edilmesine yardımcı olduğu iddiasının ardından 2015'te kaybolan eski üye Robbie Huff, 2016'da kaybolan Contra Costa County şubesi üyesi Arthur Carasis, Eylül 2015'te Kern County'de kaybolan Juan Guevara var.

Haberin Devamı

CEZA YAĞDI

Cuma günü görülen davada ayrıca Sonoma şubesi üyesi Jeremy Greer (43) çok sayıda saldırı, silahlı soygun, haneye tecavüz ve tanık korkutma suçlardan 84 ay, David Cesena haneye tecavüz ve soygundan 52 ay hapis cezası aldı. Russell Lyles, grup üyelerini döverek cezalandırdığı için 60 ay hapis cezası aldı. Savcı İsmail Ramsey “Cehennem Melekleri, suç girişimlerine karşı çıkmaya cesaret eden herkesi dövdü, sakatladı hatta öldürdü” dedi.