Dünya Cephane yetersizliğinden şikayet etmişti... Zaporijya komutanı görevden alındı

Cephane yetersizliğinden şikayet etmişti... Zaporijya komutanı görevden alındı

Paylaş
Cephane yetersizliğinden şikayet etmişti... Zaporijya komutanı görevden alındı

Rus ordusunun Zaporijya'daki ordusunu komuta eden Tümgeneral Ivan Popov, askerlere verilen mühimmatın yetersiz olduğu gerekçesiyle şikayette bulunmasının ardından görevinden alındı.

Rusya'nın Ukrayna'nın güneyinde işgal ettiği Zaporijya'daki 58. Birleşik Silahlar Ordusu'nun komutanı Tümgeneral İvan Popov sosyal medya hesabı üzerinden ses kaydı yayınladı. Popov sesli mesajında orduda yaşanan mühimmat ve diğer sorunları Rus ordusunun üst kademesine ilettiğini belirtti. Ukrayna'nın topçu saldırılarını püskürtmeye sağlayacak karşı batarya sistemlerinin olmadığını, askeri istihbarat eksikliğinin yaşandığını aktaran Popov, "Askerlerimin düşman topçusundan kaynaklanan toplu ölüm ve yaralanmalarıyla ilgili sorunları da gündeme getirdim. Ayrıca tonlarca başka sorunu dile getirdim ve tüm bunları en üst düzeyde açık yüreklilikle, son derece sert bir şekilde ifade ettim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Popov, "Ya susup korkak olmak ya da olduğu gibi söylemek gerekiyordu. Sizin adınıza, şehit düşen silah arkadaşlarım adına yalan söylemeye hakkım yoktu, bu yüzden mevcut tüm sorunları özetledim” şeklinde konuştu.

'BENİ GÖREVİMDEN ALDILAR'

Şikayetinin ardından ordunun üst kademesinin kendisinden rahatsızlık duyduğunu öne süren Popov, "Bu nedenle üst düzey kademe beni tehlikeli olarak gördü ve Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir talimat çıkararak beni görevimden aldılar" dedi.

Popov görevden alınması talebinin, vatana ihanetle suçladığı üst düzey yetkililer tarafından talep edildiğini, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından da onaylandığını belirtti.

Popov, "Ukrayna ordusu cephede saflarımızı aşamadı, ancak kıdemli komutanımız bizi arkamızdan vurdu ve en zor ve yoğun anda ordunun kafasını acımasızca kesti" dedi.

Haberin Devamı

Rus askeri blog yazarları ise Tümgeneral Popov'un görevden alınması emrinin Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'dan geldiğini öne sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığından ise Popov'un görevden alınmasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.