Dünya Çin'de neler oluyor? Cesetlerini sokak ortasında yakıyorlar

Çin'de neler oluyor? Cesetlerini sokak ortasında yakıyorlar

Paylaş
Çin'de neler oluyor? Cesetlerini sokak ortasında yakıyorlar

'Sıfır vaka' politikasında gevşemeye giden Pekin yönetiminde koronavirüs vakalarının arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda Çin'de milyonlarca kişinin Kovid'den ölebileceği konusunda uyarıda bulundu. Çin ise yaklaşık 5.000 kişinin virüsten öldüğünü iddia ediyor.

Posta.com.tr | Pekin yönetimi geçen ay "sıfır vaka" politikasında gevşemeye gitmişti. Ancak iddiaya göre toplumsal bağışıklığın olmaması nedeniyle vaka sayılarında patlama yaşandı. 3 yıl önce Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsten korunan kişilerin sayısının azalması, 1,4 milyar nüfuslu ülkeyi zora soktu. 

Haberin Devamı

Virüse yakalananların sayısındaki artışın yanın sıra ölenlerde de yüksek oranda bir artış var. Öyle ki ülkedeki birçok cenaze evi ve hastane, ölü sayılarının artması nedeniyle zor duruma girdi. Uzmanlar önümüzdeki aylarda covid nedeniyle ölenlerin sayısının 2,1 milyona çıkacağını öngörüyor. 

ÖLÜLERİ SOKAKTA YAKIYORLAR

Sosyal medyada yayılan görüntüler ise Çin'deki durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Aileler ölen yakınlarını yakacak yer bulamıyor. Aileler, cenaze evlerinin ve hastanelerin dolu olması nedeniyle ölen yakınlarını evlerinin otoparkında ya da sokakta kendileri yakıyor. 

Çin'den gelen görüntülerde kendi yakınlarının cenazesini yakmaya çalışan insanlar görülüyor. Kimi vatandaşlar ise ekonomik zorluklardan ötürü ölü yakma işlemini karşılayamadıklarını dile getiriyor. Bu nedenle de birçok kişi ölülerini kendi yakmaya çalışıyor. 

Haberin Devamı