Dünya Çürük elmaya 200 bin sterlin!

Çürük elmaya 200 bin sterlin!

Paylaş
Çürük elmaya 200 bin sterlin!

İngiltere Surrey’de arılara alerjisi olan Antoinette Williams, komşusu Barbara Pilcher’a bahçesinde yer alan elma ağacındaki elmaları toplamadığı için dava açtı. Dallarda çürüyen elmalar, Antoinette Williams’ın bahçesine düşüyor, arılar da elmalara üşüşüyordu. Bu yüzden evden çıkamayan ve “Kendi evimde hapis hayatı yaşıyorum” diyen Antoinette Williams, 200 bin sterlin tazminat kazandı.

Yaban arılarına alerjisi olan Barbara Pilcher, komşusu Antoinette Williams’ın bahçesindeki çürüyen meyveler nedeniyle evinden çıkamadığını söylerek 200 bin sterlinlik tazminat davası açtı. Pilcher, komşusunun bahçesinden kendi bahçesine gelen arılar nedeniyle evinde ‘mahkum’ kaldığını söylüyor. Yıllar süren bu durumun ardından tazminat ve tedbir talebiyle soluğu mahkemede aldı.

Haberin Devamı

Bayan Williams, yaklaşık 40 yıl önce Dunsford'daki Frensham Cottage'a taşındığını, Pilcher ise 2010 yılında bitişikteki Farleigh Cottage'ı satın aldığını söyledi. Ancak aralarındaki husumet, çiftin arka bahçeleri arasındaki sınır konusunda bir anlaşmazlığa düştüğü 2013'te başladı. 

Fotoğraf: Champion News

Ocak 2015'teki bir olayda, Pilcher polisi arayarak komşusunun ön kapısına vurduğunu ve kendisine bağırdığını, ardından tekrar tekrar çimenlerin üzerinden geçip kaba bir şekilde el kol hareketleri yaptığını iddia etti. Ancak Bayan Williams, iddiaya göre penceresinden kendisine orta parmağını gösteren Pilcher tarafından kışkırtıldığını söyledi.

Pilcher ayrıca kompost kutularından gelen koku ve Bayan Williams'ın elma ağacından bahçesine meyvelerin düşmesi nedeniyle rahatsızlıktan tazminat talep ediyor. Pilcher'ın avukatı Oliver Newman, "Bayan Williams, kompost makinelerini bahçelerin altındaki sınıra yerleştirdi. Bunlar sıklıkla açıkta bırakılır ve taşar. Zamanla koku daha da kötüleşti ve davacı bahçesini kullanamaz hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

ALERJİSİ NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Davada ayrıca elma ağacının sarkan dallarının budanmadığı, çürüyen meyvelerin eşek arısı çektiği ve Picher’ın alerjisi olduğu belirtildi. 2018’de arı sokması sonucu Pilcher’ın hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Mahkeme sonucunda Williams'ın 12 bin sterlinin yanı sıra ilk duruşmanın 243 bin sterlinlik masraflarının yüzde 75'inin ve reddedilen temyiz talebinin masraflarını da ödemesine karar verildi.