Dünya David Bowie hayatını kaybetti

David Bowie hayatını kaybetti

Paylaş
David Bowie hayatını kaybetti

69 yaşındaki dünyaca ünlü şarkıcı David Bowie hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcı kanser tedavisi görüyordu

Rock müziğin efsane ismi David Bowie, 69 yaşında hayatını kaybetti. Glam Rock'ın yaratıcısı olarak tanınan ünlü şarkıcı, yaklaşık 1.5 yıldır kanserle mücadele ediyordu, ancak sanatçının hastalığı ile ilgili bir açıklama yapılmamıştı. Son aylarda sağlık sorunları nedeniyle kamuoyunda fazla görünmeyen İngiliz şarkıcının hayatını kaybettiğini doğrulayan sözcüsü, "Ailesinin yanında, huzur içinde öldü" dedi.

Haberin Devamı

OĞLU, BABASIYLA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

David Bowie'nin oğlu yönetmen Duncan Jones da, ünlü müzisyenin öldüğünü Twitter hesabından doğruladı ve babasıyla çektirdiği bir çocukluk fotoğrafını paylaştı.

Bowie'nin resmi Facebook hesabından da, "David Bowie, kanserle 18 aylık cesur mücadelesinin ardından, ailesi yanındayken bugün huzurlu bir şekilde hayata veda etti. Bu kaybı hepinizin paylaştığınızı biliyoruz; ancak yas dönemleri süresince ailenin mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz" açıklaması yapıldı.

SON ALBÜMÜNDEN ÜÇ GÜN SONRA ÖLDÜ

Bowie'nin son albümü "Blackstar", doğumgünü olan 8 Ocak'ta piyasaya çıkmıştı.

David Bowie, 70'li yılların başında efsaneleşen 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' isimli albümleriyle ününe ün katmıştı.

Haberin Devamı

BOWİE'NİN İKİ GÖZÜ FARKLI RENKTE ÇÜNKÜ...

David Bowie'nin gözlerinin iki farklı renk gibi gözükmesinin sebebi, bir kavgada yüzüne atılan yumruk! Heterokromi ( iki gözün renginin farklı olması ) ile karıştırılsa da aslında Bowie'nin iki gözü de mavi. Kavganın sebebi ise bir kız! Hikaye şöyle: Bowie, arkadaşları George Underwood ve Peter Frampton ile bir gün lisede vakit geçiriyorlar. Bu sırada George, Bowie'nin de hoşlandığı bir kız ile sevgili olmak üzere. Fakat Bowie, kızın George'u ekeceğini söylüyor ve buluşmalarını engelliyor. Daha sonra gerçeği öğrenen George ise Bowie'nin yüzüne yumruğu atıyor ve David Bowie şimdiki halini alıyor!

DAVİD BOWİE KİMDİR?

İngiliz müzisyen, söz yazarı, şarkıcı ve aktör David Bowie'nin gerçek adı David Robert Jones‘dur. Son 50 yılda müziğin çehresini değiştirmiş, rock türünün idolü olarak görülmüş ve efsane olarak kabul edilmişti. Glam Rock‘ın öncüsü olarak gösterilen ünlü şarkıcı yaşayan en iyi seslerden biri olarak olarak görülüyordu.

Sanatın birçok alanında yeteneğini göstermiş olan sanatçı, Nirvana, U2, The Cure, Smashing Pumpkins ve Marilyn Manson‘a kadar oldukça fazla sayıda müzisyen ve gruba ilham vermiş, kariyeri boyunca sayısız önemli çalışmaya imza atmıştı.

Haberin Devamı