Dünya Dışişleri zirvesinde öpücük skandalı

Dışişleri zirvesinde öpücük skandalı

Paylaş
Dışişleri zirvesinde öpücük skandalı

AB Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic-Radman (65), Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’u (45) rızası olmadan öpmeye kalkıştı.

Grlic-Radman, Berlin’de grup fotoğrafı verilirken yanında durduğu Baerbock’un elini tuttu ve onu öpmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Baerbock’un dudaklarına uzanıyormuş izlenimi veren Grlic-Radman’a karşı, Baerbock kafasını 180 derece döndürdü. Ortaya tuhaf bir manzara çıktı.

TEPKİYLE KARŞILANDI

AB Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlić-Radman'ın, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'u öpme girişimi, Almanya'da tepkiyle karşılandı.

Alman Dışişleri Bakanı'nın yakın çevresi, gazeteye verdiği demeçte, bunun "birbirlerini hızlıca selamlamak için beceriksizce bir girişim olduğunu" söyledi.

ÖZÜR DİLEDİ

Medyaya yansıyan görüntülerden sonra tepkilerin büyümesi üzerine Grlich-Radman, daha sonra Baerbock’tan özür diledi.

GRLİC-RADMAN KİMDİR?

Gordan Grlić-Radman (d. 6 Haziran 1958), Hırvat diplomat ve siyasetçi. 2019'dan beri Hırvatistan Hükûmeti'nde Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı bakanı olarak görev yapmaktadır.

Haberin Devamı

Grlić-Radman evli ve üç çocuk babasıdır. O dini görevlerini yerine getiren bir Roma Katoliğidir. Akıcı bir şekilde Almanca, İngilizce, Bulgarca ve Macarca konuşmaktadır.

ANNALENA BAERBOCK KİMDİR?

Annalena Charlotte Alma Baerbock (15 Aralık 1980, Hannover) Robert Habeck ile birlikte 2018'den beri Birlik 90/Yeşiller partisinin eş başkanı olarak görev yapan Alman politikacı. Aynı zamanda 2021 Alman federal seçimlerinde Yeşil Parti'nin Şansölye adayıdır ve Yeşiller için bu yüksek görevi kazanma şansı olan ilk aday olarak kabul edilmiştir. 8 Aralık 2021'den beri Olaf Scholz hükûmetinde dışişleri bakanı olarak görev almaktadır.

Baerbock, 2007'den beri siyasi danışman ve halkla ilişkiler müdürü olan ve 2017'den beri Deutsche Post DHL Group'ta Kurumsal İlişkiler Kıdemli Uzmanı olarak lobicilik yapan Daniel Holefleisch ile evlidir.

2011 ve 2015 doğumlu iki kızları vardır. 2013'te Berlin'den Brandenburg eyaletinin Potsdam kentinin Nauener Vorstadt bölgesine taşındılar.