Dünya Doktorlar 'öldü' dedi, bir anda hayata döndü

Doktorlar 'öldü' dedi, bir anda hayata döndü

Paylaş
Doktorlar 'öldü' dedi, bir anda hayata döndü

İspanya'da 77 yaşındaki kadının aniden ölmesi, ailesini büyük bir hüzne boğdu. Ancak yaşlı kadın için tam her şey bitti derken, mucize gerçekleşti.

Posta.com.tr | İspanya'da yaşayan 77 yaşındaki María Berta Rodríguez, başına gelen olağanüstü olaydan önce normal bir hayat yaşıyordu. Kalp ameliyatı geçirmişti ve şeker hastasıydı. Ancak buna rağmen onun yaşındaki bir kadın için sağlığı oldukça normaldi.

Haberin Devamı

Her şey Nisan ayının sonlarında, bir kahvaltı sabahında oldu. Oğlu Kiko García, o anları şöyle anlatıyor:

Terlemeye başladı, bembeyaz oldu ve başı döndü. Şekerinde bir düşüş olduğunu düşündük ama daha da kötüleşince ambulansı aradık.

O sırada García bunun ciddi bir şey olduğunu düşünmüyordu. Ancak sağlık çalışanları eve geldiğinde Rodriguez bilincini kaybetmişti.

García, "Çok soğuktu. Rengi beyaza döndü, dudakları morardı. O an onun öldüğünü anladım" dedi. 

Rodriguez'in nabzına bakan görevliler öldüğünü açıkladı. García, "Çok, çok soğuktu. Ölmüştü, hiç yaşam belirtisi yoktu. Çok net biliyorum. Ölüm belgeleri için hazırdı" dedi. 

Oğlu ve sağlık görevlileri Rodriguez'i yerden kaldırıp sedyenin üzerinde üst kattaki odasına çıkardılar. Ama sonra, García annesinin yanında ağlarken inanılmaz bir şey oldu. 

"Hareket etmeye başladı ve hepimiz korktuk, inanamadık" diyen García "İlk başta hiçbir şey yapmadı ama yavaş yavaş nefes almaya ve tepki vermeye başladı" dedi. 

Haberin Devamı

Rodriguez'in yaşamsal belirtileri geri geldiği anda derhal hastaneye götürüldü. Doktorlar yaşlı kadının yaşadığı durumun senkop olduğu sonucuna vardı. Senkop, beyne yeterince kan akışı olmadığı zamanlarda meydana geliyor. Bu durum kalp problemleri, tansiyonda ani düşüş ve dehidrasyondan kaynaklanabiliyor. Senkoptan önce, insanlar genellikle baş dönmesi, halsizlik ve aniden terleme gibi durumlar yaşar. 

Bir gece hastanede kalan Rodriguez ertesi sabah evine yollandı. Rodriguez'e göre ise hastane yatağında uyanmak dışında hiçbir şey hatırlamıyor. Olayın ardından hafızası eskisi kadar iyi olmadı ancak normal hayatına geri dönebildi.