Dünya Drone'lar Moskova'ya çok yakın! Bakhmut düşüyor

Drone'lar Moskova'ya çok yakın! Bakhmut düşüyor

Paylaş
Drone'lar Moskova'ya çok yakın! Bakhmut düşüyor

Ukrayna’ya ait insansız hava araçları, Rusya’nın sınıra yığınak yaptığı bir dönemde, ülkenin derinliklerine girerek, başkent Moskova’nın 100 kilometre yakınlarındaki bir hedefi vurdu.

Rusya Valisi Andrei Vorobyov, Moskova’ya 100 kilometreden az bir mesafede, Gubastovo köyü yakınlarına bir drone düştüğünü duyurdu. Vorobyov, drone’un herhangi bir hasara neden olmadığını, ‘sivil altyapıyı’ hedef aldığını söyledi. Hava aracının 800 kilometre menzile sahip olduğu ve büyük patlayıcı taşıma kapasitesine sahip olmadığı bildirildi. Bağımsız kaynaklar ise Ukrayna’nın bir değil, birkaç saldırı yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

BİRÇOK ÜSSE SALDIRI

İddiaya göre önce Ukrayna’ya ait Tu-141 Strizh drone aracı, önce Kırım’ın kuzeyinde Krasdonar’daki Rus Yeysk hava üssünü vurdu. Bu saldırı, Rus hatlarının çok gerisinde, içeride olması açısından manidardı. Öte yandan, Belarus’taki bir Rus üssü de hadef alındı. Başkent Minsk’in hemen dışındaki Machulishchy hava üssüne yapılan drone saldırısında Rus A-50 erken uyarı, istihbarat uçağının üzerindeki dairesel radarın zarar gördüğü gözlemlendi.

BAKHMUT DÜŞÜYOR!

Ukrayna’nın doğu cephe hattında Bakhmut kentindeki çatışmalarda kayıplar giderek artıyor. Rus kuvvetlerinin sanayi kentini ele geçirme çabaları, birliklerinin zemin kazanmasıyla yoğunlaştı. Su-25 savaş uçakları kenti sürekli bombalıyor.

Haberin Devamı

Maxar uyduları, Minsk’teki Rus üssünde saldırı sonrası uçakların zarar gördüğünü görüntüledi. Rusya’nın güneyinde Azak kıyısındaki Yeysk hava üssünde 2 patlama yaşandı.

Ukrayna, saldırılarda aralarında Türk Bayraktar şirketine de ait çok sayıda gelişmiş drone kullanıyor.