Dünya Dünyada gündem olan kadın konuştu! 'Kahraman değilim, sadece anneyim'

Dünyada gündem olan kadın konuştu! 'Kahraman değilim, sadece anneyim'

Paylaş
Dünyada gündem olan kadın konuştu! 'Kahraman değilim, sadece anneyim'

Meksikalı bir anne olan Silvia Macías, oğlunun doğum günü yemeği için getirdiği taco ve enchiladalara ayı saldırınca cesurca mücadele etti. Ayı, piknik masasına atlayarak, çocuğun yüzüne kadar yaklaştı ve buradaki yemekleri midesine indirdi. Bu sırada cesur anne, oğlunu kucağında tutarak ayının ağzından sadece birkaç santimetre uzakta durdu ve onu korumayı başardı.

Posta.com.tr | Meksika’da yaşayan Silvia Macías, Down sendromlu oğlu Santiago ile birlikte genç çocuğun 15. yaş gününü kutlamak için Monterrey şehrinde bulunan Chipinque Parkı'na gitti.

Haberin Devamı

Aile kutlama için yiyeceklerini masaya koyduktan kısa bir süre sonra hiç beklenmedik bir şey oldu ve bir ayı ortaya çıktı. Açlıktan masaya yönelen ayı, patates kızartması, taco ve salsa yemeye başladı.

ANBEAN KAMERAYA YANSIDI

Silvia'nın arkadaşı Angela Chapa, bu akılalmaz anları hemen telefonuyla kaydederken Silvia ise ayının ağzından sadece birkaç santimetre uzakta durarak sakin bir şekilde oturararak oğlunu korudu.

Görüntülerde, Silvia’nın gözlerini ayıdan uzak tutarak, onun için bir tehdit olabilecek herhangi bir şeyden kaçınmaya çalıştı.

Silvia pazartesi günü yaşanan olayı anlatırken, "En kötü şey Santiago'nun korkmasıydı. Santiago, hayvanlardan çok korkuyor, bir kedi veya köpek, herhangi bir hayvan onu çok korkutuyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"AYIYLA KARŞILAŞMA" PLANINI UYGULADILAR

Silvia ve arkadaşı Chapa, bir ayıyla karşı karşıya kalma olasılıklarını daha önce düşündüklerini söylediler. Her ne kadar Meksika’da parklarda ve ormanlık alanlarda ayılarla karşılaşmak sıra dışı bir durum olmasa da genellikle ayıların sabah çok erken ya da akşam saatlerinde görülmesi beklenir. Genç Santiago’nun doğum günü partisini unutulmaz kılan ayı ise öğle saatlerinde yiyecek arayışındaydı.

Piknikçiler masalarına dadanan ayı nedeniyle dona kaldı

İki arkadaş bu ihtimali düşünerek Santiago’nun gözlerini kapatıp ona “Şimdi heykel gibi davranacağımız bir oyun oynayacağız” deme kararı almışlardı. Ayıyla karşılaştıklarında da tam olarak bunu yaptılar.

Santiago, annesini dinleyerek hareketsiz kalmaya devam etti. O anları anlatan Silvia, “Ayı çok yakındaydı. Onu hırlarken duyduk. Yemek yerken duyduk. Onun kokusunu alabiliyorduk. Gerçekten çok çok yakındı” dedi.

"KAHRAMAN DEĞİLİM, SADECE ANNEYİM"

Santiago’nun yaşanan olayın ardından derinden etkilendiğini ve çok korktuğunu söyleyen Silvia, ayıdan kurtulmak için eline aldığı yiyeceği uzağa fırlattığını ve ayının yemeği takip ederek oradan uzaklaştığını anlattı.

Tüm dünyada gündem olan görüntülerin ardından ‘kahraman anne’ ilan edilen Silvia, “Kendimi kahraman olarak görmüyorum. Sadece bir anne olduğumu düşünüyorum. Yavrusunu koruyan bir anne” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AYI SALDIRISINDAN NASIL KORUNUR?

Ayı saldırıları, doğada insanlarla ayıların karşılaşması sonucunda meydana gelebilir. Bu tür saldırıları önlemek ve kendimizi korumak için bazı önlemler almak önemlidir.

İşte ayı saldırısı durumunda yapılması gereken bazı adımlar:

Sakin kalın: Ayı saldırısı durumunda en önemli şey sakin kalmaktır. Panik yapmak, ayının daha saldırgan hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle, mümkün olduğunca sakin ve kontrol altında kalmaya çalışmalısınız.

Tehditkar davranışlardan kaçının: Ayılar genellikle insanlardan uzak durmaya çalışır. Ancak, kendini tehdit altında hissederse saldırganlaşabilir. Ayıya doğrudan bakmaktan kaçının ve ona meydan okuyabilecek herhangi bir davranıştan kaçının.

Sessiz olmaya çalışın: Ayı saldırısı durumunda sessiz kalmak önemlidir. Yüksek sesler çıkarmak veya bağırmak, ayının daha saldırgan olmasına neden olabilir. Sessiz bir şekilde geri çekilmeye çalışın.

Göz teması kurmayın: Ayılarla göz teması kurmaktan kaçının. Ayılar için göz teması, tehdit olarak algılanabilir ve saldırganlık davranışına neden olabilir.

Haberin Devamı

Sığınak bulun: Ayı saldırısı durumunda bir sığınak bulmak önemlidir. Eğer mümkünse bir ağaca tırmanın veya büyük bir cisim arkasına saklanın. Ayıların genellikle daha büyük bir tehdit karşısında geri çekildiği bilinmektedir.