Dünya Dünyanın yeni gözdesi çılbır! NYT, Türk lezzetini manşetine taşıdı

Dünyanın yeni gözdesi çılbır! NYT, Türk lezzetini manşetine taşıdı

Paylaş
Dünyanın yeni gözdesi çılbır! NYT, Türk lezzetini manşetine taşıdı

Haşlanmış yumurtanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ile sofraların vazgeçilmezi olan çılbırın ünü ülkeyi aştı. ABD'nin köklü gazetesi New York Times, çılbırı manşetlerine taşıdı. Gazete, 'Haşlanmış yumurta ile baharatlı tereyağlı ve sarımsaklı yoğurttan oluşan bu geleneksel Türk yemeği zengin, lezzetli ve hafif acı' cümleleriyle çılbırı dünyaya tanıttı.

Posta.com.tr | ABD'nin köklü gazetesi New York Times, ülkemizin sevilen yemeği çılbırı manşetine taşıdı. Çılbırı okuyucularına tanıtan NYT, 'Haşlanmış yumurta ile baharatlı tereyağlı ve sarımsaklı yoğurttan oluşan bu geleneksel Türk yemeği zengin, lezzetli ve hafif acı' ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Çılbırın hem tarihine hem de yapılışına dair detaylı bir haber yayınlayan NYT, şu ifadelere yer verdi:

Çılbır, tipik olarak diğer yemeklerin arasında meze olarak servis edilirken yumurtaların haşlanması için gereken sürede hafif bir öğle yemeği veya bruch yapılır. Tabanı için Türkiye'de yaygın olan koyu yoğurdu taklit etmek için Yunan yoğurdu kullanabilirsiniz. Ardından, Halep biberini tereyağı veya zeytinyağında kızdırın. Pul biber olarak da bilinen biberin dumanlı notaları chipotle kadar acılık verir. 

Ardından çılbır tarifini veren gazete, yemek kitabı yazarı ve blog yazarı Özlem Warren'dan uyarlandığını yazıyor.

Son olarak yemeğin geleneksel olarak otlar olmadan servis edildiğini ancak modern bir dokunuş için dereotu ya da maydanoz önerildiği ifade ediliyor. 

THE GUARDIAN DA MENEMEN TARİFİ VERMİŞTİ

İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesi ise 'Türk biberi, domates ve yumurta: Kusursuz menemen nasıl pişirilir?' başlığıyla menemen tarifi yayınlamıştı. Gazete menemen için "domatesli omlet" ifadesini kullandı.

Menemenin Kuzey Afrika'da ortaya çıktığı ancak Türk versiyonunun meşhur olduğu anlatılan yazıda menemen tarifi İskoç kökenli yemek yazarı Ghillie Basan'ın Klasik Türk Yemekleri kitabından faydalanılmıştı. 

Haberin Devamı