Dünya Dünyaya şemsiye

Dünyaya şemsiye

Paylaş
Dünyaya şemsiye

İklim bilimciler, küresel ısınmanın dünya üzerindeki etkilerini azaltmak için güneş ışınlarını engelleyecek Arjantin büyüklüğünde şemsiye geliştirmeyi planlıyor. Ancak bu ‘çılgın proje’nin sadece prototipi için 20 milyon dolar gerekiyor.

Technion-İsrail Teknoloji Enstitüsü’nden bir ekip, küresel iklim kriziyle mücadele için ‘çılgın’ bir proje üretti. Bu projeye göre; uzaya gönderilecek dev bir şemsiye, güneş ışınlarını engelleyerek küresel ısınmayı durdurabileceği gibi 2 yıl içinde Dünya’nın sıcaklığını da düşürebilir. Dünya’dan 14.4 milyon kilometre uzağa gönderilecek ‘Yelken’ adlı şemsiye, dev bir gölge oluşmasını sağlayarak iklim kriziyle mücadele edecek. Ancak bu projenin maliyetinin trilyonlarca dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

BEYAZ SARAY: PLANLARA AÇIĞIZ

Ekip 2027’ye kadar tamamlayacaklarını öne sürdükleri 9.2 metrekarelik prototipi üretmek için 20 milyon dolara (611.1 milyon lira) ihtiyacı olduğunu açıkladı. Dünyayı soğutmak için güneş ışıklarını engellemek pek çok bilim insanının planları arasında yer alıyor. 2021’de Bill Gates tarafından desteklenen 3 milyon dolarlık bir girişim, stratosfere milyonlarca ton tebeşir püskürtmeyi amaçladığını açıkladı. Geçen yıl ise Beyaz Saray, küresel ısınmayı durdurmak amacıyla güneş ışığının Dünya yüzeyine çarpmasını engelleme planlarına açık olduğunu duyurdu.