Dünya Ekolojik eylem can aldı

Ekolojik eylem can aldı

Paylaş
Ekolojik eylem can aldı

İngiltere’de kendilerini köprü halatlarına bağlayarak ekolojik eylem yapan aktivistler, trafik kazası sonucu iki kişinin ölümüne yol açmakla suçlanıyor.

İngiltere'de hafta başında Dartford Köprüsü'nde iki aktivist eylem yaptı. Aktivistler Morgan Trowland (39) ve Marcus Decker (33), Kent ve Essex kentlerini bağlayan köprünün halatları üzerinde 83 metre yükseklikte hamak kurdu. Eylemciler nedeniyle köprü trafiğe kapatıldı. Haftanın ilk iş günü trafikte kalanlar yönünü değiştirdi. Otoyolda yoğunluk oluştu. Lisa Webber (50) isimli sürücü, aşırı yağıştan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücüye yardım etmek istedi

Haberin Devamı

AMBULANS GELEMEDİ

Sürücü Mark Heap de (55) yardım için oradaydı. Araç Webber, Heap ve bir kadını daha ezdi. İki kadın da öldü. Heap ise birçok kırıkla hastanelik oldu. Yapılan incelemede anormal trafik yoğunluğu nedeniyle ambulansın 40 dakika geç varabildiği belirlendi. Daha erken müdahale ile iki kadının da hayatının kurtulabileceğini belirten yakınları aktivistlere isyan etti. İngiliz basınında da iki aktivistten "Ellerinde iki kadının kanı var" başlığıyla bahsedildi. İki aktivist de bu hafta toplum huzurunu bozmaktan gözaltına alınmıştı.